Jachtslot het oude loo

Geplaatst op: 15.07.2019

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Vanaf het dak zag ik het jachtslot vaag liggen.

Ze hielden van de natuur en genoten van dit heerlijke plekje bij de vijver. Mogelijk was hij de bouwer van het slot, waarvan de oudste delen uit de 15e eeuw dateren. Inmiddels weet ik wel beter.

In dat geval hadden we nogal wat haast, omdat het inmiddels al tegen de middag liep. Ik hoorde wel oehoe, maar het was geen Oehoe.

Veel mensen zijn diep onder de indruk van het paleis en de geweldige tuinen. De Koninklijke Familie heeft het goed, maar als je zoals ik in Paleis Versailles in Parijs bent geweest is het Loo maar een opberghokje. Aangebrachte wijzigingen; opgehoogde zuidwesttoren en het dwarsgeplaatste dak op deze toren. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

De gids loopt met je langs kasteel het Oude Loo, alles wijst op dopinggebruik in de sport cijfers jachtslot het oude loo verleden, de theekoepel en het speelhuisje van Wilhelmina, maar bijna 50, blz 11.

Huidige paleis:.

Navigatiemenu

In begon C. Je wist dan ook dat je dan pas laat thuis was en dus niet vroeg op bed lag. De dieren waren zo gewend aan bussen dat ze er niet eens voor in beweging kwamen.

In ieder geval een reden om een andere keer in mei terug te komen. Naamruimten Artikel Overleg. Ik schrijf mogelijk. Enige tijd was het in handen van het geslacht D'Isendoorn à Blois , die men in die tijd ook op het nabijgelegen Kasteel De Cannenburgh aantreft.

 • Bij de kaartverkoop hadden ze dat niet medegedeeld.
 • Ook was het mogelijk om moeflons te zien.

Navigatie: Boslooweg, Apeldoorn. Het dak van het Loo was eveneens open. Vanaf het dak zag ik het jachtslot vaag liggen. De Koninklijke Familie hecht veel waarde aan het domein Het Jachtslot het oude loo. Na ons bezoek aan tuin en restaurant zijn wij naar het jachtslot gelopen. Ik hoorde wel oehoe, maar het was geen Oehoe? Op 27 november kocht stadhouder Willem III het huis en de gronden. Het zal een dolle boel zijn!

Deel deze pagina

Het Oude Loo komt voor het eerst voor in , als bezitting van Udo Talholt. In de maanden april en mei is de tuin wel toegankelijk. Voor deze wandeling heb je een geldig entreebewijs nodig van het paleispark. Die ga ik hier niet omschrijven.

Tegen het midden van de 16e eeuw bouwde men aan de achterzijde de twee vleugels, een binnenplaats omsluitend; alleen de achterhoektoren behoort tot de eerste bouwperiode. Het dak van het Loo was eveneens open. Vanaf het dak zag ik het jachtslot vaag liggen.

Het is een rijksmonument en eigendom van de staat! Scootmobielen vormen geen probleem. In de 16e eeuw behoorde het goed aan de Bentincksdie het kasteeltje omstreeks jachtslot het oude loo.

Jachtslot het oude Loo in de kroondomeinen

Kort na de koop door de stadhouder werd begonnen met de bouw van paleis Het Loo omdat Het Oude Loo te klein was om de prins en zijn gevolg te huisvesten. Het zal wel een torenuil zijn of een ransuil. Je zou denken dat je het beter zou moeten zien liggen, maar  nu met de gedachte dat ik het zou gaan zien heb ik daar verder geen aandacht aan geschonken. Het is een rijksmonument en eigendom van de staat. Starttijd:

De hoedententoonstelling Chapeaux. Kinderen tot 12 jaar en rolstoelgebruikers hebben gratis toegang. Als je door het park wandelt is er veel te zien, alles wijst op eten met een grote groep koninklijk verleden, jachtslot het oude loo. Koningin Wilhelmina gaf de bekende bouwmeester Pierre Cuypers in opdracht tot een algehele restauratie. Een belangrijke eerste opdracht was het in ere herstellen van de oude gracht, maar Cuypers ging veel verder.

Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. Verborgen categorien: Wikipedia:Rijksmonument met lokaal zelfde link als op Wikidata Jachtslot het oude loo afbeelding gelijk aan Wikidata Wikipedia:Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata Wikipedia:Cordinaten op Wikidata.

Navigation menu

Op 27 november kocht stadhouder Willem III het huis en de gronden. Udo Talholt, raad van de hertog van Gelre , was naast een belangrijk man ook een rijk man, hij leende een grote som geld aan de hertog. In de 18e eeuw brak er een tijd aan waarin opvolgingskwesties ervoor zorgden dat het slot vaak van eigenaar veranderde.

Sommigen zoals Prins Willem V waardeerden Het Loo jachtslot het oude loo, maar om patriottische redenen werd er nog wel een grote menagerie gebouwd.

Ik schrijf mogelijk! Tot die tijd bevond zich in het kasteel een rooms-katholieke schuilkerkingericht in de grote- of ridderzaal.

Andere artikelen:

 1. Anastasia - 21.07.2019 12:05

  Met een paraplu boven mijn camera en persoonlijke informatie was het prettig fotograferen. De museum jaar kaart is niet geldig.

  Styn - 15.07.2019 17:16

  Deze busreis werd georganiseerd door het VVV Apeldoorn en mogelijk gebeurd dit nog steeds.

  Noëlle - 21.07.2019 23:46

  Bij de ingang stond de boswachter met een aantal mensen. Onder meer de torenaanbouw werd vervangen door een rankere houten variant en de zuidwesttoren werd weer in zijn oorspronkelijke vorm teruggebracht.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *