Vlees ontdooien zonder magnetron

Geplaatst op: 17.08.2019

Reken op grotere stukken vlees op 24 uur per 2,5 kg. Als die van jou geen draaischijf heeft, draai de schijf dan steeds wanneer je het gehakt controleert.

Zorg er wel voor dat de afvoerplug de afvoer goed afsluit en dat de gootsteen schoon is voordat je begint. Bereid gehakt of stoofvlees en gevogelte binnen 2 dagen na het ontdooien. Als je het gehakt verkruimelt en gebruikt voor taco's, eenpansgerechten of ovenschotels, dan kun je het vlees tegelijkertijd in stukken breken, ontdooien en bakken.

Als je 2 uur gaat wachten, leg het gehakt dan 2 uur in de koelkast wanneer het ontdooid is. Ontdooi vlees in de koelkast waar de temperatuur altijd 5˚C of minder is. Dompel het gehakt onder in koud kraanwater.

Verwijder de verpakking en leg het stuk vlees op een magnetronschaal.

Ververs het koude water om de 30 minuten om de temperatuur laag te houden. Controleer het gehakt voordat je het gebruikt. Zoek een plek achterin de koelkast om vlees ontdooien zonder magnetron verpakking met gehakt neer te leggen.

Vlees ontdooien in ijswater gaat veel sneller dan vlees ontdooien in de koelkast. Powered by Lightspeed.

Bron: nl.

Druppelende kraan

Verwijder de verpakking en leg het stuk vlees op een magnetronschaal. Gooi het oude water weg en vul de kom opnieuw met schoon, koud water. Wil je gemengd vlees zoals gehakt of varkensreepjes ontdooien? Roer het vlees regelmatig om zodat de warmte zich gelijkmatig verspreidt. Powered by Lightspeed. Tijdsduur: gram vlees kun je op deze manier op 24 uur tijd ontdooien. Om deze reden is het ook geen goed idee om vlees onder een warme kraan te ontdooien.

 • Heb je bij de start van Dagen zonder vlees een hele voorraad biefstukken, worstjes en kip ingevroren?
 • Er kunnen bacteriën groeien als je heet of warm water of zelfs water op kamertemperatuur gebruikt.

Categorien: Vlees. Hier lees je hoe het wel moet. Ook Belgische boeren strijden mee tegen klimaatverandering. Als het kraanwater te warm is, leg er dan een ijsblokje of twee in om het water iets af te laten koelen, vlees ontdooien zonder magnetron. Tips Je kunt het gehakt al bakken als het nog bevroren of deels bevroren is.

Doe dit absoluut niet:

Als je het gehakt nadat het ontdooid is niet binnen 2 uur kunt gebruiken, dan kun je het het beste bakken voordat je het opnieuw invriest. Blijf op de hoogte Mis geen enkel nieuw recept Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox. In de microgolfoven Vlees ontdooien in de microgolf is de snelste manier.

Controleer het gehakt voordat je het gebruikt. Smakelijk alvast. Tags: voedselveiligheid. Gebruik het gehakt direct. Als het kraanwater te warm is, leg er dan een ijsblokje of twee in om het water iets af te laten koelen.

1. In de microgolf = de snelste manier

Ververs het water om het half uur. Als je 2 uur gaat wachten, leg het gehakt dan 2 uur in de koelkast wanneer het ontdooid is. Ontdooi vlees in de magnetron.

 • Doe dit absoluut niet:.
 • Nadeel: Bij deze methode moet je het vlees onmiddellijk na het ontdooien klaarmaken.
 • Win een exclusieve VIP-avond met de familie Borlée.
 • Over dit artikel Aan dit artikel is bijgedragen door Vanna Tran, een vertrouwd lid van de wikiHow-gemeenschap.

Plaats het op het onderste schap. Vlees ontdooien in de microgolf is de snelste manier. Je kunt het gehakt indien nodig verder ontdooien in de magnetron! Vlees ontdooien zonder magnetron je het gehakt nadat het ontdooid is niet binnen 2 uur kunt gebruiken, dan kun je het het beste bakken voordat je het opnieuw invriest. Bereid het vlees onmiddellijk nadat het in de magnetron is ontdooid.

Smakelijk alvast. In dit artikel: Gehakt ontdooien in de koelkast Koud water gebruiken Een magnetron gebruiken 21 Bronnen.

Vlees ontdooien: 3 veilige manieren

Over dit artikel Aan dit artikel is bijgedragen door Vanna Tran, een vertrouwd lid van de wikiHow-gemeenschap. Bij grotere stukken kan het uur duren. Als je het gehakt op deze manier ontdooit, kun je het na het ontdooien nog eens 24 tot 48 uur in de koelkast bewaren.

Methode 1.

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, of de ontdooistand van de magnetron. Wanneer het gehakt zacht genoeg is om in te drukken is het grootste deel van vlees ontdooien zonder magnetron gehakt ontdooid.

Reken een uur ontdooitijd per gram gehakt. Ontdooi het vlees op de laagste stand, kooktips en wedstrijden in je mailbox?

Andere artikelen:

 1. Debby - 19.08.2019 14:28

  Ze heeft meer dan 5 jaar de catering verzorgd van evenementen en pop-updiners georganiseerd in de San Francisco Bay Area.

  Tommy - 19.08.2019 16:24

  Bereid gehakt of stoofvlees en gevogelte binnen 2 dagen na het ontdooien. Gerelateerde artikelen.

  Safiye - 24.08.2019 07:31

  Bereid het vlees onmiddellijk nadat het in de magnetron is ontdooid. Hier lees je hoe het wel moet.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *