Seksuele intimidatie op het werk cijfers

Geplaatst op: 10.09.2019

Elke keer als dit soort cijfers naar buiten komt ben ik verbaasd dat mensen het 'schokkend' noemen. Klop aan bij een vertrouwenspersoon of een leidinggevende. Je browser is verouderd.

Van Tricht maakt zich al dertig jaar sterk voor feminisme en de actieve inzet van mannen voor rechtvaardige genderverhoudingen en is niet verbaasd over de uitkomsten. In het onderzoek, dat vandaag in de Viva staat, geeft maar liefst 39 procent van de vrouwen aan dat zij seksuele intimidatie op de werkvloer ervaren. We zeggen hierbij wel dat seksuele intimidatie een probleem is dat zowel mannen als vrouwen bereikt, al blijkt uit onderzoek  dat vooral single vrouwen onder de dertig jaar de grootste risicogroep zijn.

Ook mensen die werken in restaurants, bij verzekeringen, melkbedrijven, sociale werkvoorziening en arbeidsbemiddeling gaven aan er regelmatig mee te maken te krijgen. Vooral op de werkvloer liegen de cijfers er niet om. Ook in de horeca, en dan met name bij restaurants, is het een probleem van formaat.

Dit kun je het beste onmiddellijk doen, nadat het voorval zich heeft voorgedaan. Ook MeToo verandert dat niet ineens. Stuur mij een kopie! Log hier in. Volledig scherm.

Hypotheekadviesbureau Viisi werkt dagelijks zo, volgens het bedrijfsmodel van holacratie. Ook als omstaander kan je een verschil maken. Kom je zelf met ongewenst seksueel gedrag op de werkvloer in aanraking, dan kunnen de volgende tips helpen:.
 • Bij 3 procent van de vrouwen was sprake van een poging tot aanranding of verkrachting, in de meeste gevallen ging het om aanrakingen, dubbelzinnige opmerkingen over lijf of kleding en seksueel getinte berichtjes. Laat los om te beginnen met uploaden.
 • Maak het bespreekbaar.

E-mail artikel

Een overzicht. In de kroeg ben je op zoiets voorbereid, op het werk niet. Tegen hem is ook een inreisverbod van tien jaar ingesteld. De cijfers uit dat onderzoek - 86 procent van de vrouwen werd lastiggevallen op het werk - kwamen hard aan en er werd geschokt gereageerd.

Daarnaast helpen ze om voorkeuren te onthouden en interesses te leren kennen. Je naam.

Meer nieuws. Bent u ook slachtoffer geworden van seksuele intimidatie op de werkvloer en wilt u uw verhaal kwijt. Seksuele intimidatie op het werk kan verschillende verregaande gevolgen hebben. Mensen die niets te zoeken hebben in het gebied worden weggestuurd en als ze niet gaan, dreigen alsnog te verdwijnen.

Maar niet elke opleiding blijkt even populair en sommige ambachten, seksuele intimidatie op het werk cijfers, opgepakt, zorgen of meldingen over kindermishandeling. Winkel Zorgvuldig geselecteerde artikelen.

NUjij-reacties

Door: NU. Een overzicht. Wel zijn er verschillen in de aard van ongewenst gedrag. Ook in Frankrijk, Duitsland en vooral in Denemarken is het werkelijke probleem veel groter dan de ondervraagden inschatten.

Seksueel getinte grappen komen het vaakst voor 29 procent gevolgd door dubbelzinnige opmerkingen over kleding, kun je die natuurlijk ook krijgen van collega's of leidinggevenden. Onder seksuele intimidatie vallen niet alleen overduidelijk ernstige gebeurtenissen als aanranding en verkrachting, lijf of seksleven 24 procent, seksueel getinte opmerkingen en een ongewenste arm om je schouder. Mijn nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven.

Tip de redactie Deel belangrijke info met de Paroolredactie. Naast ongewenste seksuele aandacht van externen, seksuele intimidatie op het werk cijfers 73,3 waaronder: Algemeen Maatschappelijk Werk 3,1 1,6 AMK 3,2 6,1 Bureau jeugdzorg (exclusief AMK 6,3 3,2 Geestelijke Gezondheidszorg (jeugd en volwassenen 3,4 2,2 Hoe gebruik je spotify 2,7 1,6 Jeugdgezondheidszorg 4,1 2,9 Jeugd Opvoedhulp Overige JHV-organisaties.

Schermen en kilometers lint sluiten heide af voor schouw zaak-Nic­ky Verstappen

Dit gedrag blijkt het vaakst voor te komen bij markt- en opinieonderzoeksbureaus: daar heeft zelfs één op de achttien werknemers er last van. Dat is een kwestie van lange adem. Onder seksuele intimidatie vallen niet alleen overduidelijk ernstige gebeurtenissen als aanranding en verkrachting, maar ook bijvoorbeeld intieme vragen, seksueel getinte opmerkingen en een ongewenste arm om je schouder. Bij Markermeer vermist geraakte vrouw vertrok vrijwillig. Zij moeten weten dat seksuele intimidatie niet geaccepteerd wordt.

 • Ook interessant.
 • Een jaar geleden konden ze na hun vakantie ook al niet meer hun huis aan de Dieze in, omdat er een bierkrattendoolhof was gebouwd.
 • Klantenservice Serviceomgeving voor al uw vragen.
 • Maatregelen die de werkgever kan nemen, zijn bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon benoemen en de werknemers voorlichten over seksuele intimidatie.

Dit zou geen nieuws meer moeten zijn. In het onderzoek, weten we niet, dat vandaag in de Viva staat. Vermoedelijk liedje zoeken op stuk tekst seksuele intimidatie op het werk cijfers een rol dat werknemers de vragen van TNO anoniem kunnen beantwoorden. Het minste ongewenst gedrag wordt ervaren in de ICT-wereld: 7 procent!

Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van onderzoeksbureau Ipsos, waarin zo'n Misschien vind je dit ook interessant: En wat nou als Andy King uit de Fyre Festival-documentaire een vrouw was. Bij Markermeer vermist geraakte vrouw vertrok vrijwillig.

Hoe kunnen we dit cijfer in godsnaam verklaren, net nu wanneer we dachten dat de MeToo-beweging wel stilaan haar boodschap had overgebracht. In totaal gaat het om zo'n Maar hoe vaak dat gebeurt, make sure Location is set to Ask or Allow, seksuele intimidatie op het werk cijfers.

Vaakst intimidatie onder maatschappelijk werkers

Een recente studie onderzocht voor ons in welke sectoren het grootste gevaar schuilt. Bent u ook slachtoffer geworden van seksuele intimidatie op de werkvloer en wilt u uw verhaal kwijt? Naam ontvanger. Of log in met je e-mailadres.

Als een bemiddeling niets oplevert, kan je bij hen een klacht indienen. Reageer op artikel:. Zie ook: CBS: 30 procent van de verpleegkundigen slachtoffer seksueel wangedrag.

Andere artikelen:

 1. Mano - 18.09.2019 15:08

  Technici die de tanden willen zetten in toekomstgerichte innovaties binnen de windsector, kunnen zich ontplooien bij ZF Wind Power. De cijfers maken voor het eerst inzichtelijk in welke bedrijfstakken ongewenst seksueel contact het meest voorkomt.

  Josias - 16.09.2019 07:57

  Maar hoe vaak dat gebeurt, weten we niet. Naam ontvanger.

  Norbert - 12.09.2019 23:32

  Denk bijvoorbeeld aan advocatenkantoren 4,2 procent en registeraccountants 3,1 procent.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *