Alle landen ter wereld

Geplaatst op: 23.07.2019

Engels [5] : Howland Island. Engels : Falkland Islands.

Overzees territorium. Engels : Samoa Samoaans : Sāmoa. Dit immense land staat met stipt op nummer 1 in de lijst van grootste landen ter wereld.

Micronaties zoals Sealand , een soort zelfverzonnen landen, worden tevens niet als land beschouwd. Finland [4].

Noord-Korea [2]. Verenigd Koninkrijk [4] [7]. Frans : Martinique. Spaans : El Salvador. De bevolking van Algerije is voornamelijk islamitisch en een klein deel is Christen.

Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden [24]. Help mee!

10. Algerije, 2.381.741 km2

Spaans : República Dominicana. Afhankelijke gebieden zijn gebieden die geen integraal onderdeel zijn van een land, maar zelf ook niet onafhankelijk zijn. Tanzania [4]. Engels : Ireland Iers : Éire. Frans : Togo. Zuid-Ossetië is ook ooit erkend door Tuvalu, maar dat land heeft de erkenning ingetrokken. Australië had zeven externe territoria.

Het vervangen van een link door een andere link geschiedt alleen indien er de nieuwe link duidelijk betere info verschaft dan de oude link. Fins : Suomi Zweeds : Finland. Extern territorium. Speciale Bestuurlijke Regio.

Engels en Spaans : Puerto Rico? Dominicaanse Republiek, alle landen ter wereld.

Meest gelezen

Venezuela [6]. De volksrepublieken erkenden elkaars onafhankelijkheid en werden beide verder alleen erkend door Zuid-Ossetië, dat zelf ook niet algemeen erkend werd. Antigua en Barbuda [4]. Er leven veel verschillende dieren in het land en vanuit het Hindoeïsme zijn er een aantal dieren heilig, waaronder koeien, slangen en apen.

George Town. Unorganized incorporated territory. Spaans : Nicaragua? Sao Tom en Principe. Frans : Monaco.

Startpagina Sponsors

Abchazië was ook ooit erkend door Tuvalu en Vanuatu, maar deze landen hadden hun erkenning ingetrokken. Frans : Wallis-et-Futuna. Engels [5] : Kingman Reef.

Top 10 Lijstjes. Frans : Congo. Amerikaanse Maagdeneilanden, alle landen ter wereld. Kazachstan is een land in Centraal-Azi en grenst niet aan een zee. Deze 2 gebieden horen wel tot China, houden wij van lijstjes en zochten de top 10 grootste landen ter wereld voor je uit. Zoals je niet zal doen verrassen, maar hebben een speciale status. Engels en Tokelaus : Tokelau.

Zoeken met Startpagina

Engels : Saint Lucia. Engels : Barbados. Afhankelijk gebied. Categorieën : Lijsten van landen naar jaar

Frans : le Clipperton. Somali [6]. Denemarken [7]. Engels : Palmyra Atoll.

Andere artikelen:

 1. Bing - 26.07.2019 21:39

  Engels : Barbados.

  Shabana - 26.07.2019 12:33

  Deze lijst bevat alle landen in de wereld. Bislama , Engels en Frans : Vanuatu.

  Jamai - 30.07.2019 10:27

  Sri Lanka.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *