Wat te doen bij terroristische aanslag

Geplaatst op: 13.07.2019

De terreurgroep Al Qaida wordt verantwoordelijk gehouden voor deze terroristische aanslagen. Meer weten over de Veiligheidsregio?

Je vangt een gesprek op met verdachte woorden. Volg altijd de instructies van hulpverleners. Tip de redactie Deel belangrijke info met de Volkskrantredactie. Over het algemeen gelden de volgende adviezen: Breng uzelf in veiligheid Ga niet kijken op de plaats van de dreigende aanslag. Lukt dit niet, zoek dan een goede verstopplek en bel het alarmnummer, want wie weet beschik je over informatie die kan helpen in de zoektocht naar de verdachten.

Tags: aanslag aanslagen bom explosief terrorisme terroristische aanslag wapen! Schroom kriebels in mijn buik engels om de politie in te lichten wanneer jij dat noodzakelijk vindt.

Privacy Sitemap Contact Crisisorganisatie Pers en media. De kans op een aanslag in Nederland is reel. Toch kan wat in de landen om ons heen gebeurt ook Nederland treffen. Volg ons via.

Ben alert op verdachte situaties. Bij een bomaanslag: ga naar een open plek. Over de schuilplaats is het Britse terrorismebureau wat dubbelzinnig.
 • De overheid probeert ook te signaleren of iemand radicaliseert. Gebruik geen lucifers of aanstekers, vanwege de kans op een gasontploffing.
 • Categorieën Huis Onderweg Online.

Bij een explosie

Zoeken Zoeken op auteur, titel of onderwerp. Op 18 maart is Nederland opgeschrikt door een aanslag. Tip hier onze journalisten. Belangrijke telefoonnummers lokaal tarief alleen in spoedeisende gevallen Meld Misdaad Anoniem Doven en slechthorenden teksttelefoon politie, lokaal tarief alleen in spoedeisende gevallen Meer informatie www. In geval van een aanslag; kijk regelmatig naar de televisie of luister naar de radio voor informatie.

 • Iemand koopt grote hoeveelheden verdachte artikelen, zoals kunstmest of waterstofperoxide. Help elkaar: til kinderen op en help mensen die slecht ter been zijn.
 • Volg ons via. Mede doordat de overheid er alles aan doet om een terroristische aanslag te voorkomen.

In Utrecht opende een man het vuur in een tram. Geef hulpdiensten de ruimte om hun werk te doen! Wat je moet doen, hangt af van ster maken van papieren zakjes situatie, wat te doen bij terroristische aanslag. Wat verdacht is, hangt af van de situatie. Een inbraak zonder schade wordt niet zomaar vergoed!. Hier kun je ook terecht voor meldingen over extremisme of hulpvragen over radicalisering.

Bij terrorisme gaat het om misdaden die vanuit ideologische motieven worden gepleegd.

De kans om te maken te krijgen met een terroristische aanslag.

Hoe kan ik helpen om een aanslag te voorkomen? Nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. In grote delen van het land is een toename van het aantal inbraken in schuren en andere bijgebouwen.

Volg ons via. Bij een aanslag wordt je genformeerd zoals bij andere rampen of crisis: via NL-Alert, zij jou mogelijk ook kunnen zien, deze website en calamiteitenzender NH Nieuws. Linken kan altijd, eventueel met de intro wat te doen bij terroristische aanslag het stuk erboven. Kan dit niet, het aantal gasten beperken en alles zelf betalen, de RS220 vervult al je luisterwensen.

Mijn nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven.

Hoe kan jij helpen om een aanslag te voorkomen?

Home Wat te doen bij Digitale krant Digitale versie van de krant op uw computer, smartphone of tablet. Mensen met veel aandacht voor de beveiliging van een gebouw of terrein. Wat kun jij doen? Iemand die in een winkel op de Ramblas staat waar vanwege de aanslag de rolluiken al omlaag gaan, kan zijn drang om te vluchten beter onderdrukken.

 • Terroristen richten zich op het voorbereiden of plegen van ernstig geweld.
 • Wat te doen bij en terroristische aanslag.
 • Hier vindt u ook het document 'Wat moet je doen bij een aanslag?
 • Op die manier zijn snel maatregelen te nemen die het risico op een aanslag afwenden of de gevolgen ervan beperken.

Blijf uit de buurt van grote gebouwen. In Nederland zijn ongeveer twintig instanties betrokken bij de bestrijding van terrorisme. Ook zijn er bijvoorbeeld teksten en filmpjes die oproepen tot het plegen van geweld. Reply on Twitter Retweet on Twitter Like on Twitter Twitter Toch kan wat in de landen om ons heen gebeurt ook Nederland treffen.

Wat doen wij. Zij zullen elke melding onderzoeken en wanneer nodig ondernemen zij daar actie op, wat te doen bij terroristische aanslag. Toch is het beter om meteen een medewerker van het openbaar vervoer te waarschuwen of de politie te bellen.

Wat is verdacht? Blijf uit de buurt van grote gebouwen. Let op de voorwaarden wanneer je een auto huurt.

Het dient om operationele diensten en bedrijfssectoren te waarschuwen in geval van een verhoogde dreiging. In Utrecht opende een man het vuur in een tram. Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.

Andere artikelen:

 1. Gregorius - 19.07.2019 08:40

  Wat is terrorisme?

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *