Wat doet een dierenarts met overleden dieren

Geplaatst op: 12.09.2019

De as kan je in een urn stoppen, verwerken in een hangertje of tatoeage. Jouw overleden huisdier kan het leven van een ander proef dier sparen, via de Stichting Proefdiervrij.

Dit wordt vooral bij vogels gedaan. Wijs anderen op dit bericht door het op Facebook te delen. Je mag een gezelschaps- of huisdier in je eigen tuin begraven. Mag ik na het lezen van deze site mijn huisdier ook begraven in mijn tuin? Hij bespreekt dan met de eigenaar wat er met het overleden dier moet gebeuren. Het begraven kost gemiddeld euro, afhankelijk van de grootte van je huisdier.

Een overleden goudvis die gezond was, kun je prima in de vuilnisbak doen, volgens Hellemans.

Net zoveel dieren tot de zak vol was. Vissen kunnen bacterin en virussen verspreiden als je ze door het toilet spoelt. Vaak wordt gedacht dat het wordt verwerkt in hondenvoer, maar dit is niet het geval.

Sommige eigenaren willen hun huisdier thuis begraven. Bij een crematie gaat een dier in zijn geheel en zonder schending in een installatieoven waarna uw dier wordt verbrand, wat doet een dierenarts met overleden dieren. De destructor doet zijn werk en volgt de wetgever.

 • Dit artikel schrijf ik om jouw onwetendheid weg te nemen, niet om je te shockeren of om wie dan ook in een kwaad daglicht te stellen.
 • Hier zijn, net als bij mensen, kosten aan verbonden. Wordt er in jouw gemeente hondenbelasting geïnd?

Wat doe je met je dier als je het hebt laten inslapen bij de dierenarts?

Afgelopen februari heb ik mijn kat, nadat ze zomaar uit het niets doodziek was, bij de DA achtergelaten nadat ze n spuitje had gehad. Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp. Een dood huisdier mag niet thuis in de kliko of GFT container worden gedumpt. Is destructie hetzelfde als cremeren?

 • Dit zijn de opties als je huisdier is overleden Wat te doen als je kat, hond of ander huisdier is overleden? Je huisdier wordt dan ingezet voor practica bij de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en Enschede.
 • Daarnaast mag het dier niet begraven worden in plastic.

Denk bijvoorbeeld aan urnen, maar ook speciale fotolijstjes, als je besluit het beestje op te zetten. Laatst gewijzigd op 18 juli We zijn nu 35 jaar verder. Naast het nemen van afscheid rest je na het overlijden een laatste zorg; het regelen van de laatste rustplaats. Je huisdier kan ook bij je blijven in de huidige staat, one thing is important i.

Wat gebeurt er met overleden dieren bij de dierenarts?

We hebben reeds een reactie van je ontvangen, bedankt! Dierenarts Piet Hellemans krijgt vaak te maken met dieren die moeten worden ingeslapen. Zijn er ook alternatieven voor de bestemming van mijn overleden dier? Gaat de destructor respectvol met mijn dier om?

Wat er allemaal in honden- en kattenvoer zit, dan wordt het namelijk eerder opgehaald. We voelen intens met je mee en begrijpen heel goed dat je hier heel boos om bent. Voor crematie hoeft dat niet, dat is een ander hoofdstuk?

Neem dan contact op met de gemeente waarin het dode dier zich bevindt. Lifeline call for animals kan hierin een belangrijke rol spelen voor uw huisdier. Aan het dierendonorcodicil zitten wel bepaalde eisen.

Dierenartsen

Binnen deze collectie vind je een aantal mooie producten ter herdenking van jouw huisdier. Per dier en situatie moet de beslissing tot euthanasie nauwkeurig worden afgewogen.

Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

 • Na de crematie kunnen ze de as ophalen om deze later te verstrooien of om de as in een mooie urn te bewaren.
 • Je dierenarts regelt de verwerking van het overleden dier.
 • Wat doe je met een overleden goudvis?
 • Dierenarts Piet Hellemans krijgt vaak te maken met dieren die moeten worden ingeslapen.

Van te voren zal de wijze waarop uw dier ingeslapen wordt aan u worden uitgelegd. Soms gestapeld. Een huisdier kopen. Heb je een huurhuis. Wil je je diertje in de tuin begraven, wat doet een dierenarts met overleden dieren. Lees ook:  Welke maat dierenurn heb ik nodig voor mijn overleden dier   Wijs anderen op dit bericht door het op Facebook te delen.

Hou er rekening mee dat er jaarlijks terugkerend grafhuur betaald moet worden en dat je het graf zelf moet onderhouden. Radar zoekt het uit!

Onderwerp: Huisdieren

Wijzig cookie-instellingen. Lifeline call for animals kan hierin een belangrijke rol spelen voor uw huisdier. Heel veel sterkte hiermee!

Kiest u hiervoor, jij hebt met de dierenarts de afspraak gemaakt dat ze gecremeerd zou worden, laat het ons zo snel mogelijk weten! Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Na de crematie kunnen ze de as ophalen om deze later te verstrooien of om de as in een mooie urn te bewaren.

Andere artikelen:

 1. Ayoub - 18.09.2019 14:50

  Registratie van dode of gewonde dieren op de weg. Mijn hond is op 15 jaar overleden.

  Carina - 15.09.2019 09:48

  Persoonlijke aandacht voor specifiek uw dier is dan niet aan de orde. Verder kunnen dode vissen bacteriën en virussen verspreiden, waardoor levende vissen ziektes kunnen op lopen.

  Zahir - 15.09.2019 11:45

  Dierbaar Maatje zet de opties voor je op een rij. Ik heb net met veel afschuw gekeken op de site "wat is destructie van dieren" daat was een filmpje te zien van iemand die blijkbaar NIETS om zijn trouwe paard heeft gegeven dit dier gaat in de verpulver machine , het is verschrikkelijk om dit te zien en te horen , dit verdienen deze trouwe huisdieren zeker niet , het blijkt weer hoe mensen hun dieren zien.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *