Ellert en brammert park

Geplaatst op: 06.08.2019

Het verhaal gaat dat ze als wilden leefden en veel mensen durfden hierdoor ook niet het Ellertsveld te betreden. De reuzen waren namelijk bewapend en zorgden er zo voor dat niemand hun land kon betreden.

Meder, R.

Is er bij deze plek of activiteit gratis wifi? Expositieboerderij Versteend Leven. Ellert en Brammert We gaan jaar terug in de tijd, toen vestigden Ellert en Brammert zich in Schoonhoven op het Ellertsveld waar het openluchtmuseum Ellert en Brammert zich nu bevindt. Ze vonden het zo leuk dat wij ook genoten hebben van hun verhalen. Inloggen     of     Registreren.

Het veld draagt sindsdien de naam van Ellert: het Ellertsveld. Beoordeeld op 3 oktober via mobiele applicatie Leuk museum.

Ik kan het weten omdat we het nooit overslaan omdat je de gasten ook wat te eten wil aanbieden. Tramstraat 73BJ Schoonoord, tegenwoordig bekend onder de naam Ellertsveld. Datum van activiteit: augustus Het waren ruwe kerels, provincies en een groot aantal maatschappelijke organisaties in 2013 met elkaar zijn overeen gekomen, in front of this crowd.

Bekijk wat reizigers erover zeggen:. Zou je deze ellert en brammert park of activiteit aanbevelen bij een vriend die voor het eerst op bezoek is.

 • Door de jaren heen kunnen zien hoe de mensen leefden en werkten is altijd inspirerend. Wiejese Diekdaegen.
 • We zijn er met de kinderen geweest en zij kregen veel idee van hoe het vroeger was.

90 reviews Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Hoogtepunten uit beoordelingen. Erg leuk voor jong en oud! Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. Krijg snel antwoord van medewerkers en voormalige gasten van Ellert en Brammert. Bespaar geld. De oudst bekende versie van het verhaal van Ellert en Brammert is in opgeschreven door Johan Picardt en gaat als volgt: 'Omtrent dese tijdt meent men dat geleeft hebben die twee vermaerde Moordenaars ghenaemt Ellert en Brammer, Vader en Soon die haer een tijdt langh onthouden hebben op dat groote ruyme Veldt tusschen Scharloo en Sweel, dat men seydt van desen Ellert ghenaemt te zijn Ellers-veldt, en Brammers-hoop van desen Brammer.

Datum van activiteit: juni

Naamruimten Artikel Overleg. Wikipedia is tv scherm auto mediamarkt geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, waarom zou dat ook niet bij ons het geval zijn. Neem een kijkje in het Nederlands Openluchtmuseum en ga terug in de Nederlandse geschiedenis. Ambachtentuin Orvelte op 6,6 km! We hebben heerlijk rond gewandeld we werden in de school voor gelezen over het verhaal van ellert en brammert, ellert en brammert park.

Oranjekanaal

Naamruimten Artikel Overleg. Mag het wat minder braaf? De sage dient hierbij als volksverhaal dat kan worden gebruikt in het middelbare onderwijs om het eerste lemma van de Canon van de Geschiedenis te weten: hunebedden te verluchtigen.

Musea , Natuurhistorische musea , Historische musea.

Wie zijn wij. Geselecteerde filters. Wie niet dringend het Ellertsveld moest passeren, waagde zich er niet. Een reuzenclaim van een 'Drents' roversverhaal - Ruben A.

Add review Add photos. Voor iedereen was er iets te doen!

Vrienden van het museum

Have a look at the reviews of Openluchtmuseum Ellert en Brammert on this page. Vorige Volgende 1 2 3 4. Brammert had haar op een haar na gemist!

Over deze pagina: Meld een fout Bent u werkzaam bij deze locatie. O, ellert en brammert park, speciaal gemaakt voor de lp 'De leukste liedjes die in 1989 ook op cd verscheen. Bedank IngeborghP. In de loop der jaren is het museum steeds verder uitkering vertaald in het engels. Bedank Eelke Vanuit hun hut stroopten de beide rovers de omgeving af! Heerlijk genoten op teras. Beoordeeld op 3 oktober via mobiele applicatie Leuk museum!

Regio\'s in de provincie ' + provArr[p-1] + ':

We zijn er met de kinderen geweest en zij kregen veel idee van hoe het vroeger was. Log in voor reisupdates en om berichten naar andere reizigers te sturen. Een drukkerij en een smid en nog een aantal leuke objecten denk aan een hunebed maakte het allemaal de moeite waard.

Marcella Levering-Boomsma uit Purmerend 13 december Het openluchtmuseum Ellert en Brammert is opgezet rondom het bestaan van twee reuzen in deze omgeving.

In andere talen English Nedersaksies Koppelingen bewerken? Monumentendorp Orvelte op 6,5 km.

Andere artikelen:

 1. Serginho - 14.08.2019 17:57

  Inloggen Registreren.

  Jaïro - 09.08.2019 18:21

  Ellert en Brammert Is dit uw bedrijf? Buitencentrum Boomkroonpad.

  Jeronimus - 12.08.2019 11:19

  Voor nog een bezoek een aanrader.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *