Btw digitale diensten binnen eu

Geplaatst op: 25.09.2019

IT en data. Check of u opgaaf ICP moet doen Een dienst leveren binnen de Europese Unie is een intracommunautaire prestatie als: u levert aan een ondernemer in een ander EU-land de diensten zijn belast in het land van die ondernemer Intracommunautaire prestaties verwerkt u in de btw-aangifte.

Dit blijft zo na 1 januari ! Dit artikel is verschenen in cm: , afl. Voorbeelden van zakelijke dienstverleners waarvoor deze wijzigingen gevolgen hebben zijn:. In dat geval is Nederlandse BTW verschuldigd. Voorbeelden van zakelijke dienstverleners waarvoor deze wijzigingen gevolgen hebben zijn: dienstverleners die websites bouwen en hosten; dienstverleners die telecommunicatiediensten aanbieden, zoals telefoon en sms; aanbieders van elektronische diensten, zoals softwaredownloads, cloud computing en contentdiensten; aanbieders van e-learing.

Sinds 1 januari kunnen ondernemers die niet in de EU zijn gevestigd of een vaste inrichting in de EU hebben gebruik maken van het MOSS-systeem in een EU-land om de btw over aan in de EU-gevestigde particulieren geleverde digitale diensten aan te geven.

In dat geval is Nederlandse BTW verschuldigd. Vakkennis Accounting en verslaggeving Automatisering Financiering en treasury Juridisch en fiscaal Management control Organisatie en processen Persoonlijke ontwikkeling Risicomanagement, btw digitale diensten binnen eu. Ondernemers die elektronische diensten verrichten aan buitenlandse consumenten kunnen zich vanaf 1 oktober aanmelden voor de one-stop-shop-regeling.

Er zal dus naast een aangifte voor elektronische diensten ook maandelijks of per kwartaal een reguliere BTW aangifte moeten worden gedaan. De Wet … [Lees meer. En misschien moet u uw factuur anders opmaken dan normaal.

  • En wilt u op onze site fiscale artikelen publiceren die waardevol zijn voor andere adviseurs?
  • Om de in andere EU-landen verschuldigde btw aan te geven kan gebruik worden gemaakt van het mini-one-stop-shop-systeem MOSS-systeem. Via de contactpunten is online afhandeling van de administratieve procedures mogelijk.

Om welke digitale diensten gaat het?

Digitale diensten worden over het internet of een digitaal netwerk geleverd. Dit bewijsstuk moet worden uitgegeven door iemand die bij de dienstverrichting betrokken is, maar niet uzelf of de afnemer. Op dit moment worden elektronische diensten aan consumenten voor de BTW belast in het land waar de dienstverlener is gevestigd. Sinds 1 januari kunnen ondernemers die niet in de EU zijn gevestigd of een vaste inrichting in de EU hebben gebruik maken van het MOSS-systeem in een EU-land om de btw over aan in de EU-gevestigde particulieren geleverde digitale diensten aan te geven.

De administratieve lasten nemen hierdoor af.

Onder digitale diensten wordt hier verstaan: telecommunicatiediensten, bijvoorbeeld omdat het belastingtarief in een andere lidstaat lager is. Maar u mag de btw ook aangeven in het EU-land van de particulier aan wie u levert. Via de contactpunten is online afhandeling van de administratieve procedures mogelijk, btw digitale diensten binnen eu. Toch kunt u er voor kiezen om gebruik te blijven maken van de MOSS-regeling, omroepdiensten en elektronische diensten!

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies?

Nieuwe regeling btw

Gerelateerde artikelen Digitalisering en transparantieverplichtingen zijn belangrijke ontwikkelingen binnen het recht, zo blijkt ook uit de nieuwe Wet omzetting aandelen aan toonder die sinds 1 juli van kracht is. Accountancy Belastingadvies Salarisadministratie Bedrijfsadvies Juridisch advies.

Voor digitale diensten telecommunicatie-, omroep- en elektronische diensten gelden andere regels. Zoals elektronische diensten, telecommunicatiediensten, radio- en televisieomroepdiensten.

Elektronische diensten zullen over het algemeen onder het algemene tarief vallen. Verkopen van fysieke producten via een online webshop btw digitale diensten binnen eu geen digitale diensten. Vanaf 1 januari zijn de regels voor digitale diensten gewijzigd.

Dossier 9! Je bent hier: Home Verdieping Vereenvoudigde btw-regels digitale diensten. De Belastingdienst zorgt er vervolgens voor dat de aangifte en betaling bij de andere lidstaat terecht komen.

Vanaf 1 januari 2019

Dossier 9. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien. Gebruik de tool Diensten in en uit het buitenland Om te bepalen waar u de btw over uw dienst moet aangeven en betalen, gebruikt u het hulpmiddel Diensten in en uit het buitenland Externe link van de Belastingdienst.

Alle rechten voorbehouden. Als u andere digitale diensten levert dan de hierboven genoemde diensten, hebt u 2 niet-tegenstrijdige zakelijke bewijsmiddelen nodig om btw digitale diensten binnen eu plaats waar uw klant woont vast te stellen. Als gevolg hiervan is op Europees niveau vereenvoudigde regelgeving opgesteld, die vanaf 1 januari verder vereenvoudigd zal worden. Dat regelt u met het formulier Keuze plaats van dienst digitale diensten Externe link.

Voor verkoop van producten via webshops wijzigt niets per 1 januari Vereenvoudiging bewijsstukken BTW waar afnemer woont Onder de regels van moeten ondernemers bij de verrichting van digitale diensten aan particulieren in andere EU-landen twee afzonderlijke bewijsstukken verzamelen waaruit blijkt waar de afnemer gevestigd is.

Check of u opgaaf ICP moet doen Een dienst leveren binnen de Europese Unie is een intracommunautaire prestatie als: u levert aan een ondernemer in een ander EU-land de diensten zijn belast in het land van die ondernemer Intracommunautaire prestaties verwerkt u in de btw-aangifte, btw digitale diensten binnen eu.

Onze collega's

Gerelateerde artikelen Digitalisering en transparantieverplichtingen zijn belangrijke ontwikkelingen binnen het recht, zo blijkt ook uit de nieuwe Wet omzetting aandelen aan toonder die sinds 1 juli van kracht is. Het bewijsstuk moet van een derde afkomstig zijn, bijvoorbeeld van een bank.

Diensten Alles in huis om uw onderneming te laten groeien.

Toch kunt u er voor kiezen om gebruik te blijven maken van de MOSS-regeling, bijvoorbeeld omdat het belastingtarief in een andere lidstaat lager is.

Het maakt niet uit of uw klant een particulier of ondernemer is, btw digitale diensten binnen eu. Bijvoorbeeld in welk land u de btw moet aangeven en betalen. De Belastingdienst moet dit formulier vr 10 februari hebben ontvangen.

Andere artikelen:

  1. Esma - 29.09.2019 21:05

    Je bent hier: Home » Verdieping » Vereenvoudigde btw-regels digitale diensten.

    Jessi - 25.09.2019 05:42

    Als later blijkt dat uw klant geen ondernemer is, kunt u een naheffingsaanslag krijgen. Gebruik het hulpmiddel Diensten in en uit het buitenland Externe link van de Belastingdienst om te kijken of u een opgaaf ICP moet doen.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *