Zelf houten hanglamp maken

Geplaatst op: 17.08.2019

Ontmantel beide kanten van de stukken snoer. De daarop volgende gaten 30 cm van elkaar, waardoor het laatste gat op cm komt.

Houten nachtlampje met schakelaar. Om een eigen lamp te maken moet je gebruik maken van fittingen, we raden altijd aan om gebruik te maken van een E27 fitting. Deel dit bericht. Gebruik hiervoor je meetlint en potlood om de afmetingen te bepalen.

Gebruik oude kleerhangers om zelf een lamp te maken!

DIY: zelf een sfeervolle kerstlamp maken voor in je huis, zelf houten hanglamp maken. Vul een emmer met schoonmaak azijn en leg hier staalwol in. Stap 6 Koppel de 7 snoeren 6 van de lampen en 1 snoer gaat naar de verdeeldoos aan het plafond aan elkaar door, met de lasklemmen. Het is belangrijk dat je de hangers goed aan de zijkant van het hout klemt. Funda vondst: dit rijtjeshuis in Amsterdam is vanwege de vraagprijs gesprek van de dag.

Begeleid de snoeren door de geboorde gaten in de balk of wikkel de snoeren om de balk heen. Zet de snoeren van de lampen vast aan de balk met klemzadeltjes. Het is makkelijk om met alles rondom het huis een lamp te maken.
  • In dit stappenplan lees je hoe je zelf een hanglamp maakt en hoe je deze afwerkt met whitewash verf.
  • Stop de draden aan andere kant van het snoer, samen met de draden van een tweede koppelsnoertje, in het volgende kroonsteentje.

Roomed Navigation

Zorg dat de lamp op de goede hoogte hangt. Wil je de lamp liever kant- en klaar hebben? Zaag de kleerhangers doormidden of probeer de twee helften voorzichtig los te maken. Rijg de trekontlasters 2-gaats aan de andere kanten van de lange stukken door het snoer en bevestig vervolgens aan ieder stuk een kroonsteentje.

En dan is het een kwestie van het aansluiten van de fitting en het in draaien van de lamp!

Zaag het draadeind met een ijzerzaag in zes stukken van elk 11 cm. Bekijk de benodigheden in onze blog] Zelf lamp maken van oude houten kleerhangers? Stap 4 Maak van de stalenkoker 2 vierkanten. Teken de ruimte af die je wilt uithollen met een winkelhaak en een potlood: boven en onder 1,5 cm en aan de zijkanten 8 cm.

Meest gelezen, zelf houten hanglamp maken. Doe de blauwe zelf houten hanglamp maken in het ene gat en de bruine draad in het andere gat. DIY: Romantische hanglamp zelf maken. Het hout draadloos toetsenbord typt niet je na afloop zwart verven.

Dit staat er nu in de lijst:

Dit stappenplan komt voor in Alles over verlichting. Maar let wel op: als je met elektra werkt, vraagt dit om een secure aanpak. Wat heb je nodig voor het maken van lampen uit oude whiskey flessen? Doe de blauwe draad in het ene gat en de bruine draad in het andere gat.

Bekijk het filmpje hieronder voor een duidelijke uitleg! Doe burg de vlugtlaan amsterdam blauwe draad in het ene gat en de bruine draad in het andere gat. Home Klusadvies Alles over verlichting Hoe maak ik zelf een hanglamp, zelf houten hanglamp maken. Let erop dat de latten kaarsrecht en niet getordeerd gedraaid zijn! Als je deze er na het zagen afdraait, krijg je weer een mooie tapdraad?

Meer klusadvies

Hoe maak ik zelf een hanglamp? Schuur alle gemaakte gaten vervolgens mooi schoon en glad. Buislamp maken voor op de muur. Stap 4 Maak van de stalenkoker 2 vierkanten.

De fitting houd de fles vast, plaats de zes stukken draadeind en plaats aan beide kanten een volgring. Deze draad loopt naar de elektriciteitsaansluiting in het plafond. Vervolgens kun je de balk het beste zagen met een handzaag. Sluit de twee helften van de lamp, het is zelf houten hanglamp maken nodig om deze vast klemmen. Probeer niet in een keer de hele diepte uit te frezen. Het is natuurlijk ook leuk om je eigen lamp te verzinnen.

Fittingen: E27 Fitting 'Harvy' industrieel in 8 verschillende uitvoeringen.

Wat heb je nodig?

Koppel de 7 snoeren 6 van de lampen en 1 snoer gaat naar de verdeeldoos aan het plafond aan elkaar door, met de lasklemmen. Ook interessant. Draai de trekontlasters op de fittingen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om op de draad een schakelaar te maken. Deze zijn de meest gebruikte fittingen.

Knip van het elektrasnoer zeven stukken van cm en zes stukken van 20 cm.

Andere artikelen:

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *