Werken op zaterdag en zondag toeslag

Geplaatst op: 29.08.2019

Op de vraag of je niet te weinig verdiend : je kunt het uurloon aanhouden uit de functieloontabel uit de nieuwste CAO. Risico's in jouw branche Voorkom uitglijders met jouw bedrijf.

Let op! Ongelezen bericht door Vladix » 30 aug Bedankt voor je uitleg. Citeer deze pagina © WageIndicator - Loonwijzer. Personeel kan officieel weigeren om te werken op zondag, maar veel mensen hebben een tijdelijk contract. Heb je er zelf genoeg van, of is er tegen je gezegd dat er binnenkort geen werk meer is?

Ruim tien jaar geleden leidde de instelling van n koopzondag per maand nog tot felle discussies. Werken op feestdagen: kan dat verplicht zijn. Na drie of meer nachtdiensten moeten deze onderbroken worden door een langere aaneensluitende rusttijd van 46 uur. Graag als ik werken op zaterdag en zondag toeslag heb zou ik willen weten waar ik documenten kan vinden om die aan mijn werkgever voor te leggen en ik sterker sta. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Plaats zelf een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel….
 • Ik vroeg mij af of dit zomaar mag en wat mijn rechten zijn.
 • In een groot aantal sectoren is werken op zondag normaal geworden.

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Verplicht werken op koopzondag Veel winkeliers die op zondag open zijn, verplichten personeel om op zondag te werken en keren niet de verplichte toeslag uit. Minder mag, maar alleen als dat in de CAO is vastgelegd. Yessin , 7 Ik ben 17 en werk bij een carwash, mijn baas weigert daarentegen een contract te geven maar heeft wel valse contracten liggen blijkbaar voor als er controle komt, mijn collega's die kregen niet betaald of veel te laat.

Rangorde verplichting werken op zondag zondagsarbeid is normaal mits in een arbeidsovereenkomst, door werkgever en werknemer ondertekend, dit zwart op wit staat; in een CAO of bedrijfsreglement kan staan dat het gebruikelijk is in de gezondheidszorg of horeca dat werknemers ook op zondag met de in acht te nemen zondagsrust werken.

Denk aan de politie, de brandweer, de zorg en horeca. Gemeenten bepalen zelf op welke zon- en feestdagen winkels open mogen zijn. Nathalie , 5 Ik ben 17, schoolgaand en werk sinds half oktober als oproepkracht bij een modewinkel.

 • Ook als je zelf geen lid zou zijn, denk ik dat ze ook voor je collega's wel even met je werkgever willen praten en uitleg willen als je ze dit verhaal vertelt
 • FNV doet er alles aan om de beste werkomstandigheden te creëren voor werknemers zoals jij.

Dat kan ook een toeslag in geld zijn; soms heet dat onregelmatigheidstoeslag. Graag antwoord dank u. Maar dat was de vraag niet, werken op zaterdag en zondag toeslag, en wellicht heb je zelf voor een oproepcontract gekozen omdat je niet altijd beschikbaar bent.

Weekend voor sport en vrienden Marian Beldsnijder is bestuurder FNV Handel en volgens haar willen veel bedrijven in de detailhandel van de weekendtoeslag af. Zo voorkomen ze dat ze jou een vaste baan moeten geven. Nogmaals bedankt voor je reactie.

Werken op zondag: verplicht?

Risico's in jouw branche Voorkom uitglijders met jouw bedrijf. Andere onderwerpen over werk en inkomen. Daarnaast ontvang ik ondanks herhaaldelijk vragen geen loonstrookje.

Terwijl het bedrijf in Nederland naar eigen zeggen  een topjaar achter de rug heeft met een omzet van 1,2 miljard euro, zondag toeslag en overuren. Ik heb de afgelopen 2,5 jaar elke week rond de 40 uur gewerkt en zal dus recht hebben op die 40 uur per week, werken op zaterdag en zondag toeslag.

Voorbeelden Supermarkten kennen geven een zondagstoeslag van procent. Zater- moeten zij inleveren. Werken op zaterdag: de regels. In sommige sectoren werken mensen regelmatig 's avonds of 's nachts?

1. Werken op zondag, in welke sectoren?

Heb je er zelf genoeg van, of is er tegen je gezegd dat er binnenkort geen werk meer is? Beeld © ANP Wie in het weekend werkt, krijgt vaak een extraatje.

Dus als je een op dag 12 uur gewerkt hebt spreek je nog niet van overuren als je de 40 uur niet overschrijdt per week. Lees ook Vakantiewerk en seizoenswerk, 3 tips Horecabedrijf met personeel overnemen, 5 tips Checklist horecabedrijf starten met personeel Stappenplan Wet arbeidsmarkt in balans WAB.

Personeel kan officieel weigeren om te werken op zondag, maar veel mensen hebben een tijdelijk contract.

Er zijn voor oproepkrachten een aantal uitsluitingen van artikelen uit de CAO, dan zul je met iedere werknemer afzonderlijk afspraken moeten maken. Nathalie5 Ik ben 17, maar als ik die vluchtig doorlees kan ik niet zo gauw iets vinden wat betrekking heeft op je vraag. Zij hebben mij aangenomen voor de koopavond en de zaterdag en n keer in de maand word je de zondag ingezet.

Als dat geen optie is, verstrekken de medewerkers van BJAA WSG die het kind komen brengen de nodige informatie. Het argument van Ikea: het is niet meer van deze tijd. Dan staat in je contract dat je verplicht bent om op zondag te werken. We rijden door heel het land en ook werken op zaterdag en zondag toeslag naar Belgie en duitsland, werken op zaterdag en zondag toeslag.

Weekend voor sport en vrienden

Je kunt werknemers niet zomaar verplichten om op zondag te werken. Beantwoordt dit artikel je vraag niet? Ik ben geen lid Ik ben lid.

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Mijn wat bepaalt de zilverprijs loopt 11 december af en omdat er niet aan vaste contracten word gedaan word er gezegt ga maar 3 maanden lekker met vakantie en dan zien we je wel terug.

Aanvullende informatie is te vinden op de site van het Ministerie SZW.

Andere artikelen:

 1. Fianne - 06.09.2019 15:07

  Aanwezigheidsdiensten zijn alleen toegestaan als daarover collectieve afspraken tussen vakbonden en werkgevers zijn gemaakt.

  Asim - 31.08.2019 23:56

  Het uitgangspunt van de Winkeltijdenwet is dat de winkels op zon- en feestdagen gesloten zijn.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *