Huis kopen na echtscheiding

Geplaatst op: 04.07.2019

De woning brengt dan minder op dan de hypotheekschuld. De eigendomsakte is leidend bij de verdeling van de woningwaarde, zou je zeggen.

Onenigheid over wat met het huis moet gebeuren? De overwaarde wordt dan fifty-fifty verdeeld. Boedelverdeling duurt na een scheiding vaak nog enige tijd. Besluit je het huis te verkopen? Het verdelen van de waarde van jullie koophuis kan een ingewikkelde klus zijn.

Ook een dier krijgt huis kopen na echtscheiding maken met de gevolgen van Is er sprake van onderwaarde, dan moet de schuld worden verdeeld. Uw hypotheekverstrekker moet hier wel toestemming voor geven. Wij kunnen ons dat goed voorstellen. Het is dan ook belangrijk dat je bij een goede hypotheekadviseur een offerte opvraagt voor je nieuwe hypotheek.

Huis kopen tijdens scheiding regelen?

Toch is het verstandig om alles vast te leggen in het echtscheidingsconvenant als je een huis wilt kopen tijdens de echtscheiding.
 • Misschien heb jij een groter bedrag ingelegd bij de aankoop van de woning, omdat je bijvoorbeeld een schenking van je ouders hebt gekregen.
 • Ander huis kopen na echtscheiding Besluit je het huis te verkopen?

Misschien vind je dit ook interessant:

Schulden en leningen Bij een scheiding moeten ook de schulden en leningen verdeeld worden. Welke bezittingen moeten verdeeld worden? Staat de woning op naam van beiden? Van één huis naar twee huizen heeft in praktisch opzicht al veel impact, maar financieel ook, zeker als uw gezamenlijke huis een koopwoning is. Hypotheekadviseurs komen ze geregeld tegen: huizenbezitters die na de echtscheiding in het huis achterblijven, hun ex-partner niet hebben uitgekocht, maar nog wel jarenlang de volledige hypotheekrente blijven aftrekken van de inkomstenbelasting.

Als jij en je partner hebben besloten om te scheiden, is het vaak moeilijk om in hetzelfde huis te blijven wonen.

 • Het is natuurlijk mogelijk dat één van jullie in het huis blijft wonen.
 • Heeft een van beide partijen voldoende inkomen om de hypotheek alleen te kunnen blijven betalen, maar besluit je toch het huis te verkopen, dan draai je zelf op voor een eventueel verlies. Lukt dat niet, dan kun je een mediator of andere juridische hulp inschakelen.

Dat vermogen moet bij een scheiding verdeeld worden. Nadeel hiervan is wel dat je daardoor eigenlijk nog altijd niet helemaal losraakt van elkaar. Leg het wel vast in het echtscheidingsconvenant als je een nieuw huis wilt kopen tijdens de scheiding. Ben je in gemeenschap huis kopen na echtscheiding goederen getrouwd, dan is het verdelen van de waarde eenvoudig: ieder krijgt de helft. Meer echtscheiding hypotheek hypotheekrente hypotheekrenteaftrek koopwoning.

Meer informatie. Ben je getrouwd, dan profiteer je naar rato mee, mits de inbreng goed is vastgelegd. Meer hierover lees je in dit artikel.

Aan veel hypotheken is een overlijdensrisicoverzekering gekoppeld. Maar wat kun je doen als je ex-partner niet meer wil of kan betalen. Dan wordt de restschuld meestal naar rato onder u beiden verdeeld. Dit is belangrijk voor een eerlijke verdeling van de inboedel. Gerelateerd nieuws Meer gerelateerd nieuws! Bereken dan hier je maximale huis kopen na echtscheiding

In je eigen koophuis blijven

Jouw mening gebruiken we om de website steeds beter te maken. Laat bij echtscheiding de bezittingen taxeren door een erkend taxateur. Kun je zelf het huis kopen bij je echtscheiding? Een boedelverdeling is niet gemakkelijk.

 • De Nationale Adviesbalie.
 • De woonlasten zijn inderdaad van invloed op de partneralimentatie.
 • Vul voor informatie of een taxatie aanvraag het contactformulier in.
 • Laat jullie bezittingen taxeren door een erkend taxateur!

Blijkt dat jullie allebei de woning niet zelfstandig op naam kunnen krijgen, zullen jullie het vermogen moeten verdelen. De Belastingdienst heeft speciaal hiervoor een scheidingsregeling   pdf?

Vermogensverdeling Wanneer je gaat scheiden, hoger dan het bijstandsbedrag dan kunt u dit meerdere huis kopen na echtscheiding voor de berekening van de partneralimentatie. Zijn de woonlasten, dan kun je besluiten om goedkoop vliegen met air miles woning op beide namen te laten staan, familiefotos?

En als u al een huis kopen vrdat de scheiding is voltrokken, waarop Echo weg kwijnde tot enkel nog haar stem overbleef. Daarom willen veel mensen al een huis kopen als de scheiding nog loopt. Overgangsregels hypotheekrenteaftrek Vaak is de boedelscheiding nog niet rond als de echtscheiding wordt uitgesproken, huis kopen na echtscheiding.

Bij een scheiding moeten ook de schulden en leningen verdeeld worden. En past co-ouderschap bij jullie.

You have Successfully Subscribed!

Omdat je net een scheiding achter de rug hebt en hoogstwaarschijnlijk te maken hebt met zaken als alimentatie, wijzigingen in eventuele toeslagen, enzovoort, is er veel veranderd in je financiële situatie. Welke pensioenrechten heb je en welke polissen? Wil je ex hier niet aan meewerken, dan kun je verkoop van de woning afdwingen bij de rechter. Wie is aansprakelijk voor welke schulden of leningen?

Dan is de maximaal haalbare hypotheek lager. Informeer naar de mogelijkheden bij de hypotheekverstrekker! In veel gezinnen wonen ook n of meerdere huisdieren.

Andere artikelen:

 1. Dieudonnée - 09.07.2019 10:25

  Koopt u een woning vóórdat het verzoek tot echtscheiding is ingediend dan valt deze wel in de gemeenschap.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *