Kleine boom met rode bladeren

Geplaatst op: 10.09.2019

In de nazomer verschijnen stekelige vruchtjes aan lange steeltjes. De eerste struiken verkleuren half september en dat gaat door tot begin november.

Duidelijk een kleine solitairboom. Vrij grote mm donkerrode vruchten, rond tot peervormig die lang aanblijven. Inheems in het zuidoosten van de V. Bolvormige, witte bloemen in mei. Aesculus parviflora Deze herfstbloeiende struikvorm van de bekende paardekastanje is een juweel voor de tuin met iets zwaardere grond.

Een zeer mooie, geënte, traag groeiende, kleinkruinige paardekastanje met het typische, vijftallige, groene blad van de paardekastanje.

Het meest fascinerende aan de Sassafras is de variatie in bladvormen. In de nazomer verschijnen stekelige vruchtjes aan lange steeltjes. In mei lange kleine boom met rode bladeren cm geurende bloempluimen met kleine witgele bloemmetjes. Januari hebben we hier tot gehad en hoewel ik de planten wel binnen in de schuur met ook nog wel temperaturen tot zeker 10 graden vorst had staan liepen ze in het voorjaar zo weer uit.

Dikwijls werd deze variteit op stam gent en kan, mits een beetje snoei, 1990 vert.

Zeer mooie, vroege en lang aanhoudende rode herfstkleur. Het blad is tamelijk groot, zwartachtig bruinrood en glanzend.

4. Amelanchier laevis 'Ballerina' (Krentenboompje of Rotsmispel)

Ook de bloemen zijn groter dan bij de soort. Selectie met brons rood blad in de zomer en goede herfstkleur. Boom met ronde kroon, op oudere leeftijd loslatende, grijsroze schors. Tuintips en plantadvies Tuintips van de maand. Geelwit, van binnen wijnrood en sterk en aangenaam geurend.

Cornus uit de Stellar Group Rutgers University. Het blad lijkt sterk op dat van de els met duidelijk zichtbare nerven, herfstkleur prachtig oranjerood.

  • Opgaande half open kroon. Ook het grote, groene blad is gedraaid.
  • Bloeitijd eind mei begin juni met tot  cm! Moeilijk leverbaar.

Parkboom of voor grote tuinen. Opnieuw een kleine bolvormige boom, maar toch volledig anders als kleine boom met rode bladeren Robinia. Katrien is een Belgische selectie met een meer opgaande groei tot 4 m. Een kruisingsprodukt tussen de Kaukasische Q. Een beschutte plek is wel gewenst. Prunus 'Snow Fountains'. De Ginkgo is een zeer oud geslacht en komt van nature in een klein gebied van China voor.

Kijk live, uitgesteld of gewoon lekker bingewatchen

Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. In februari-maart ontwikkelen zich de kleine, geel bloemen. Struikachtige plant.

Een zeer grove cultivar met sterk opgaande met grote glanzende donkergroen bladeren en grote, helderrode vruchten. Van deze geelbladige cultivar komen vooral de hangende rode vruchten tot hun recht. De uitlopers zijn echter gemakkelijk af te steken!

Het jonge blad kleurt rood, terwijl de oudere bladeren groen worden, kleine boom met rode bladeren. Deze linde heeft een langzame wat struikachtige groei tot een meter of 6 7.

Onderwerp: "Planten en bomen met een mooie herfstverkleuring"

De herfstkleur is echt mooi rood. Drie overbekende soorten zijn bolcatalpa, bolacacia en bolkers. De bladeren verkleuren in de herfst prachtig scharlaken-oranjerood. Ook de herfstkleuren zijn de moeite waard.

Een aanwinst onder de smalle bomen.

Voorjaar witte bloemen grootste golf ter wereld worden in kleine boom met rode bladeren najaar gevolgd door trossen roze bessen. De toverhazelaar Hamamelis bloeit eerder dan de schijnhazelaar Corylopsis In maartapril hangen er aan de twijgen trossen met gele bloemen. Groei is minder dan bij de Aurora en bloemen zijn kleiner verders zie ik nog weinig verschil.

De bloei is iets later dan de meeste andere C. Het is een middelgrote boom met een opgaande vorm die later een bredere kroon vormt met afhangende takken. De bast bij oudere bomen is donker en diep gegroefd!

Voor beschrijving zie Lagerstroemia Muskogee. De soort stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

Bomen voor in de kleine tot middelgrote tuin.

Behoud in de herfst bij uitblijven vorst lang zijn bladeren. In mei bloeit hij voor het eerst met grote witte schermbloemen. We sluiten onze selectie van mooie kleine bomen met Japanse esdoorns.

Deze Japanse sneeuwbal groeit als een piramide. De plant is zelfsteriel en er dient dus een bestuiver bij te worden geplant. Kleurende bomen, zoals de amberboom Liquidambar geven uw tuin kleur in de herfst en aan het begin van de winter.

Andere artikelen:

  1. Bethany - 14.09.2019 14:48

    Volledig winterhard.

    Yrsa - 13.09.2019 15:31

    Hieronder is een kleine selectie gemaakt en met de knop daaronder wordt het hele assortiment voor kleine tuinen getoond. Struik tot 2,5 m.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *