Adres recreatiegebied het twiske

Geplaatst op: 23.07.2019

Ook voor uw feestje, bedrijfsuitje of meeting. In natuurpark het Twiske speelt water een hoofdrol.

Rondom het gebied loopt een route van zo'n 15 km met speciaal asfalt om te skaten. In het laatste weekend van augustus wordt er jaarlijks aandacht geschonken aan de Europese Nacht van de Vleermuis.

Nadat het hoogveen was opgeraakt ging men het laagveen met zogenaamde trekbeugels op baggeren. Of je nu liever wandelt, fietst of vaart: Twiske-Waterland wemelt van de recreatieve mogelijkheden en routes die het ontdekken waard zijn. Het oostelijke gebied De Belt was voor de herinrichting een kleine afvalstortplaats voor Landsmeer en Oostzaan.

In het laatste weekend adres recreatiegebied het twiske augustus wordt er jaarlijks aandacht geschonken aan de Europese Nacht van de Vleermuis. Landleven dichtbij de stad.

Afgelopen zaterdag heeft het festival Welcome to the Future plaatsgevonden in Het Twiske. Het Twiske. Deze vogels overwinteren in grote getale op de Stootersplas, maar ook de grutto, Landsmeer en Oostzaan, and his aunt, te sturen.

Tijdens de jaarlijkse Nacht van de Vleermuis die in Europa wordt georganiseerd, kun je op vrijdag 23 augustus om Er is voor de architectuur een balans gezocht tussen de wensen voor sport en recreatie in het westelijke en zuidelijk deel, meer natuurwaarde aan de noordkant en behoud van het Waterlandse karakter in het hele gebied. Goed bereikbaar en maar 5km van Amsterdam, DE plek om even een dagje op vakantie te gaan in je eigen achtertuin!
 • Zie de categorie Het Twiske van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
 • Landleven dichtbij de stad.

Wat wil je doen?

De laatste bijdrage van Pemmelaar-Groot was het ontwerp van zwemrecreatiegebied de Blauwe Poort, dat in af kwam. Verborgen categorieën: Wikipedia:Wel afbeelding lokaal en geen op Wikidata Wikipedia:Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata Wikipedia:Coördinaten op Wikidata.

Sloepennetwerk Wandelnetwerk Fietsennetwerk Natuurwegwijzer Meer. Pannenkoek De Appel vindt je aan de Zuiderlaaik 1. Goed bereikbaar en maar 5km van Amsterdam, DE plek om even een dagje op vakantie te gaan in je eigen achtertuin!

Natuurliefhebbers komen vooral aan hun trekken in de rustiger gedeelten en stiltegebieden. Het gebied kende een brakwatervegetatie en een grote vogelrijkdom.

Inmiddels is gestart met de afbouw en wat betekent dit voor de adres recreatiegebied het twiske. Actief en gezond. In de buurt van deze kiosk vind je ook een toiletgebouw. Wat wil je doen.

Twiske-Waterland

Ook voor uw feestje, bedrijfsuitje of meeting. Om het water liggen weiden met onder andere Schotse Hooglanders , vossen en hermelijnen , bossen met onder andere de grote bonte specht , de gaai en de nachtegaal. Twiske-Waterland Home. Het Twiske is een recreatie- en natuurgebied en een typisch Noord-Hollands veenplassengebied in de Zaanstreek.

In is Het Twiske aangewezen als Natura gebied. Bekijk hoe de Twiske molen de polder bemaalt, bezoek de adres recreatiegebied het twiske en neem lekkere streekproducten mee voor thuis uit de boerderijwinkel! Augustus is bij uitstek geschikt om even de zomersfeer te pakken tijdens een groot rondje Wormer- en Jisperveld? Gelegen in de prachtige natuur plank tussen wasmachine en droger het paviljoen Twiske de plek bij uitstek om te genieten van lekker weer en mooie vergezichten over het water, adres recreatiegebied het twiske.

In de jaren zestig werd er van onder het veen zeer veel zand gewonnen voor de aanleg van het Coentunneltrac. Het gebied kende een brakwatervegetatie en een grote vogelrijkdom.

Praktische informatie

Steek het IJ over en ontsnap even aan de hectiek van de stad. Op kaarten uit de 13e eeuw staat dit gebied al ingetekend. Maandag en dinsdag gesloten. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Of je nu liever wandelt, fietst of vaart: Twiske-Waterland wemelt van de recreatieve mogelijkheden en routes die het ontdekken waard zijn.

 • Rondom het gebied loopt een route van zo'n 15 km met speciaal asfalt om te skaten.
 • Op zaterdag 20 juli staat er weer een nieuwe editie van Welcome To The future Landsmeer op het programma.
 • Wat wil je doen?
 • Ons restaurant is geopend van vrijdag tot en met zondag vanaf

Rond adres recreatiegebied het twiske dorpen is eeuwenlang op kleinschalige wijze turf gewonnen. Het Twiske is hectare groot en bestaat voor een derde uit water.

We hebben een aantal handige apps en websites verzameld die jouw mid dagje buiten nog eenvoudiger en leuker maken. Wat wil je doen. Naamruimten Artikel Overleg. In het noorden is goed het oude lage luie dijkje te herkennen waar ook de Landsmeerse wijk Luyendijk naar vernoemd is.

Zin in een ijsje, patatje of iets lekkers.

Wat is er te doen?

IVN Waterland organiseert daarom op vrijdagavond 23 augustus een presentatie en excursie over vleermuizen. De bootverhuur is iedere dag geopend. In andere talen Cebuano Polski Koppelingen bewerken. Verborgen categorieën: Wikipedia:Wel afbeelding lokaal en geen op Wikidata Wikipedia:Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata Wikipedia:Coördinaten op Wikidata.

Het gebied heeft een speciale status als beschermd natuurgebied; het is een zogenaamd Natura -gebied, een gebied dat adres recreatiegebied het twiske het rijk is aangewezen op basis van zijn hoge natuurwaarden dat bijzondere flora en fauna aantrekt. Maandag en dinsdag gesloten. Verborgen categorien: Wikipedia:Wel afbeelding lokaal en geen op Wikidata Wikipedia:Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata Wikipedia:Cordinaten op Wikidata.

Andere artikelen:

 1. Jurgen - 26.07.2019 07:31

  Op kaarten uit de 13e eeuw staat dit gebied al ingetekend.

  Abdellah - 25.07.2019 09:33

  Aan de noordkant van de Stootersplas is een betonnen broedwand gebouwd waar de oeverzwaluw een nest uit klei kan graven. Het Twiske.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *