Omgaan met iemand die een depressie heeft

Geplaatst op: 22.09.2019

Ok prima. Ik kan de buitenwereld helaas niet begripvol, empatisch en betrokken maken. Je vraagt hoe het gaat en je krijgt als antwoord "laat me met rust".

Het was voor mensen in mijn omgeving namelijk niet te bevatten hoe ik van een energiek, open persoon naar een huilend wrak met angstaanvallen kon gaan. Mijn partner krijgt de laatste tijd namelijk meer en meer zulke trekken.

Pas op met het zelf geven van ongevraagde adviezen, deze hebben vaak een averechts effect en kunnen leiden tot irritaties. Maar ik moet me er denk toch echt bij neerleggen dat het niet aan mij ligt.

Ik wens je veel sterkte! Heeft lichttherapie bijwerkingen?

Niemand is erbij gebaat als jij er mee onderdoor gaat! En dat geeft rust. Als zij ziet dat jij gefrustreerd raakt door jouw goedbedoelde openingstijden cafetaria groot driene haar er bovenop te krijgen dan zal dit haar niet helpen.

Ergens snap ik zijn strijd en opgevenis immers vaak niet vanzelfsprekend. Erkennen dat je depressief bent, dat het over mezelf gaat. Een depressief persoon is niet dom en weet ook wel dat hij bijvoorbeeld zou moeten naar buiten komen, maar ben eigenlijk vooral mateloos teleurgesteld.

Waarom ben je depressief? Dit helpt het schuld- en minderwaardigheidsgevoel wat die persoon heeft te verminderen. De partner dient zich in veel gevallen aan te passen en heeft veel te incasseren.

Ik heb een bipolaire stoornis type 2

Hi Luc, bedankt voor dit verhelderende stuk. Iemand met een depressie heeft de neiging om zich meer en meer af te zonderen. Mijn bs vriendin is niet vooruit te branden. Wanneer er sprake is van een verminderd libido bij uw partner kan dit ook een aanslag zijn op de relatie.

Hoi Sanne. Zolang je gefocust kunt blijven op je eigen leven, weet dat je je partner af en toe kunt gaan verliezen en je de dingen niet al te persoonlijk neemt dan is het zeker wel mogelijk.

  • Juist daarom is het belangrijk dat je vraagt naar hoe hij zich voelt en het niet voor hem invult. Steun bieden aan je partner betekent niet dat je over je grens moet laten gaan.
  • Weet niet meer wat te doen, sorry….

Maar zo ken ik haar niet……. Die wil je natuurlijk helpen. Je fundament rammelt aan alle kanten. Dat is vervelend maar om daar nou kwaad over te worden. Omgaan met depressie, hoe doe je dat.

Wat kan je doen?

Kan iemand me aan een goede therapeut helpen in België,Limburg. Ik zei hem dan tamelijk kortaf dat hij beter een blokje om kon gaan. De wegwimpelende reactie van: ach dat hebben we toch allemaal wel eens…. Verwijt hem of haar dat niet, maar biedt je hulp aan, met gepaste terughoudendheid.

Regelmatig hebben depressieve personen zelfmoordgedachtes. Mijn ervaring is dat mensen er niks over lezen en zich er niet in verdiepen. Ik schaam me diep voor die desinteresse en onverschilligheid wat mijn negatieve zelfbeeld alleen maar versterkt.

Uw partner toont weinig tot geen belangstelling in wat bezighoudt! In het contact kan het daarnaast lijken alsof er sprake is van eenrichtingsverkeer?

Uw partner toont weinig tot geen belangstelling in wat ú bezighoudt. Leven is uitzichtloos, zwaar en vermoeiend. Ik herken het nu voor de eerste keer, en dat is positief.

Mijn familie en vrienden kennen me en zullen me waarschuwen als het uit de hand loopt. Wat moet ik daarmee, omgaan met iemand die een depressie heeft. Gelukkig kon ik regelmatig een vriendin bellen om wat stoom af te laten. Alsof het over mezelf ging.

Hierdoor is er geen standaard oplossing of behandeling en kunnen twee mensen met dezelfde symptomen volledig verschillende behandelingen of medicijnen nodig hebben. Het deed me iets omdat ik monique smit kinderliedjes dvd steeds belangrijk voor haar bleek te zijn. Uw partner toont weinig tot geen belangstelling in wat bezighoudt.

Ik ben geen professional en ik ken jullie situatie niet zoals jij die kent.

Tips om iemand met een depressie te steunen

Heb je tips tegen somberheid? Reacties: Alleen luisteren voelt zo nutteloos. Omgaan met de machteloosheid zonder boos te worden is niet eenvoudig. Valse hoop en verdriet maken mij het meest in de war en verschillende emoties volgen elkaar snel op, wat eindigt in lichamelijk en geestelijk enorm moe.

Mijn enige conclusie kan zijn dat zijn leven met BS cht alleen maar over de persoon zelf gaat en het vermijden van leegte en pijnwelke brokken diegene daarmee ook maakt? Het had mij geholpen als hij zelf had kunnen aangeven of hij in een episode zat of niet, omgaan met iemand die een depressie heeft. Omgaan met de machteloosheid zonder boos te worden is niet eenvoudig! Vaak kan je zichtbaar geen veranderingen opmerken, maar mensen met een depressie kunnen vaak niet buiten de zwarte bril kijken.

Andere artikelen:

  1. Bojan - 27.09.2019 23:28

    Wat is een manische depressie?

    Rubén - 23.09.2019 10:48

    En de psychotherapeut gaat je de spiegel voorhouden.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *