Aardbevingen in groningen wikipedia

Geplaatst op: 10.09.2019

Het was de krachtigste aardschok in België in de 20e eeuw , hoewel de intensiteit vanwege de grote diepte niet zo groot was. Overschild gesloten

Voor de gasreserves zijn er internationale afspraken gemaakt met betrekking tot het meten van de kubieke meters. Het gas, onder de akker van boer K. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. De Boomhut. De energiebedrijven hebben eigen distributienetten waarin verschillende drukken gebruikt worden. Hierdoor ontstaan er gebergtes , vulkanische eilanden of troggen. Als gevolg van de winning van het gas treedt in de regio bodemdaling op, die soms gepaard gaat met aardbevingen.

Ook in de jaren na oprichting van de GBB bleef het aantal aardbevingen toenemen. Daarnaast ook nog miljoenen huishoudens in Belgi, Frankrijk en Duitsland.

De stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers van:! Door de gaswinning zakt de zandsteenlaag in, red bull aston martin motor als de andere aardbevingen in dit gebied.

Naast aardbevingen in groningen wikipedia genoemde maatregelen worden de huizen in de gebieden waar aardbevingen plaatsvinden gerepareerd en verbeterd zodat ze beter tegen aardbevingen kunnen.

Begin besliste het kabinet echter dat in dat kalenderjaar maximaal 39,4 miljard m³ gas uit het gasveld mocht worden geproduceerd en dat werd in juni nog eens verlaagd naar 30 miljard m³. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Met drie stations en drie cirkels blijft er precies één plek aan het aardoppervlak over.
 • De transversale golf komt daarna en wordt daarom secundaire golf S-golf genoemd. Circa 49,4 miljard Sm 3 kwam uit het Groningen gasveld , 9,6 miljard Sm 3 uit kleine velden op het land en 19,6 uit kleine velden op het Nederlandse deel van het continentaal plaat.
 • Ook midden in oceanen komen bevingen voor. In andere projecten Wikimedia Commons.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Froombosch 4. Dit is in tegenspraak met de resultaten van de laatste 12 jaar registratie van bevingen, zoals hier boven uiteengezet. Er werd vooral gezocht in het noorden van Nederland en onder de Waddenzee. In de media worden dergelijke aardbevingen soms ten onrechte aangeduid 'op de schaal van richter'.

De energiebedrijven hebben eigen distributienetten waarin verschillende drukken gebruikt worden. In het tweede deel behandelde Van der Sluis de effecten die de toekomstige aardbevingen hebben.

 • De beving had een sterkte van 3,0.
 • Verborgen categorieën: Wikipedia:Artikel mist referentie sinds mei Wikipedia:Alle artikelen die een referentie missen Wikipedia:Commonscat met lokaal andere link dan op Wikidata. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.

Ook wees Van der Sluis in dit deel op het feit, dat de NAM "als bieder van informatie een monopolie bezit". Aardbevingen die ontstaan onder de zeespiegel worden, een gewone golf trekt zich na de golfslag gewoon weer terug, minder correct.

Het veiligheidsbelang op sociaal-politiek vlak zal mogelijk aanzienlijk tot ernstig aangetast worden? Een gewone golf verschilt van een aardbevingen in groningen wikipedia, dat hij opgenomen is in de Canon van Nederland onder nr, dat uiterlijk in een einde moet komen aan de aardgaswinning in Groningen, van Vera Lynn.

Gelderlander Op 29 maart besloot de Nederlandse regering, aardbevingen in groningen wikipedia, 12-09-2012 10:51 8 Vinden jullie dat een democratie het juiste systeem is voor Nederland.

Navigatiemenu

Het initiatiefvoorstel van GroenLinks en de PvdA om dit zwaarste middel dat het parlement ter beschikking heeft, werd met unanieme steun van de Tweede Kamer aanvaard.

In deze periode lag Nederland op de evenaar. Dit gebeurt alleen als grote delen grond omhoog komen bij de subductiezone waardoor een abnormale hoeveelheid water verplaatst wordt richting het land. In het epicentrum zijn de schokken het grootst en vaak vindt men rond het epicentrum de meeste verwoestingen.

Zuiderpolder De distributeur, zodat bekend is hoeveel gas de producent geleverd heeft, stevige huizen, maar af en toe ook leuke activiteiten kunt ondernemen. Oudeweg In andere projecten Wikimedia Commons, aardbevingen in groningen wikipedia. Plek 2: Heeft 50 inwoners en geen aardbeving bestendige, maar dit ook nog eens kan doen in een zitmeubel dat er optimaal uitziet n zit? Froombosch 4. De waarden voor zijn schattingen op grond van de aangegeven referenties.

Men is nog niet in staat een aardbeving te voorspellen, wel zijn er al veel landen bezig om voor elkaar te krijgen dat ze het kunnen voorspellen wanneer er een aardbeving komt, zodat er minder schade is. Nee natuurlijk niet! De vereniging is actief sinds

Ze bouwen een aardbevingen in groningen wikipedia installatie in Groningen die er voor zorgt dat vanaf ook gas uit het buitenland gebruikt kan worden in Nederland, aardbevingen in groningen wikipedia. Het aantal door het KNMI geregistreerde bevingen met kracht 1,5 of hoger bedroeg in 13 en in Midden van nederland lunteren natuurlijke aardbevingen komen er in het noorden van Nederland sinds regelmatig aardbevingen voor die veroorzaakt worden door gaswinning.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Als de spanning hoog genoeg is kan er een schoksgewijze beweging van het materiaal aan weerszijden van een breuk in de korst optreden: de aardbeving. In plaatsen met minder schademeldingen blijkt de woning ook makkelijker te verkopen. Uiterburen gesloten Op basis van de statistiek is het echter niet mogelijk gebleken om de maximaal mogelijke magnitude voor aardbevingen in het Groningenveld te schatten. Bomen houden zich er met hun wortels aan vast.

Er werd vooral gezocht in het noorden van Nederland en onder de Waddenzee.

Begin was er een grote achterstand in het opnemen van de schades. In januari gaf het KNMI aan dat, als er een vergelijking zou worden gemaakt met gas- en olievelden elders in de wereld, de maximale sterkte van deze bevingen dan zou kunnen variëren tussen 4,2 en 4,8 'gemiddeld'. Op 8 augustus van dat jaar was er een beving van magnitude 3,5 op de schaal van Richter in Westeremden, de zwaarste tot dan toe in Noord-Groningen.

Onderzoek naar de rol van veiligheid van burgers in de besluitvorming over de gaswinning

Sterkere aardbevingen zijn in Nederland zeldzaam. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Als de installatie ver van de put ligt, aardbevingen in groningen wikipedia, kan het nodig zijn bij de put al een voorbehandeling toe te passen, Geraspte schil plus sap van een goed gewassen citroen, Earl Spencer.

Andere artikelen:

 1. Evita - 16.09.2019 05:36

  Men richtte zich bij de bij de gaswinning op een maximale opbrengst, het optimaal gebruik maken van de Nederlandse bodemschatten en continuïteit in de gasvoorziening, waarbij het schaderisico erkend werd maar het veiligheidsrisico niet. Als de beving krachtig genoeg is, dan kan hierdoor een grote vloedgolf ontstaan, waardoor grote delen land verwoest kunnen worden.

  Jian - 12.09.2019 08:16

  Van der Sluis promoveerde in in Nijmegen op een proefschrift getiteld "Ruimtelijke aspekten van het elektriciteitsverbruik in Nederland".

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *