Wat te doen tegen maden in de groencontainer

Geplaatst op: 08.10.2019

Knoflook, curcumapoeder al uitgeprobeerd! Dit helpt dus niet.

Eergister-avond hadden wij een verjaardag, en als wij van huis gaan dan laten wij ook altijd de buitenlamp bij de achterdeur branden. Boor in de bodem van een plastic emmer allemaal gaten en hang deze op aan de onderste tak van een boom. Je e-mail. Ohbah, ik vind Made echt zo vies! Hiermee dood je vliegen maar ook maden.

Ze lijken een beetje op rijstkorrels, hoewel je daar niet teveel bij moet stilstaan want dan lust je daarna geen rijst meer… Maden hoe ontstaan ze.

Gips en kalk zijn giftig voor maden. Drie keer raden van wie ik bezoek had. Na korte tijd krioelt het in de emmer van de maden. De simpelste methode is simpelweg de container een tijdje openzetten.

Hieronder lees ik bij de Albert Heijn, en je hebt ze ook bij de Action.

Aanvullende tips zijn van harte welkom in de comments! Het ongedierte zal de GFT container vermijden en u hebt geen last meer van ongewenste gasten. Per drie in een verpakking.

Waarom heb ik maden in de container?

Zo komt er zuurstof bij het gftafval en gaat het niet stinken. Maden zijn de larven van vliegen en muggen. Dit absorbeert goed het vocht van je afval en is biologisch afbreekbaar. Maar als je groene container in het zich staat, of in je looppad, kan het idee om de groene container open te zetten wat lastiger zijn.

Waarom dit bij u niet gewerkt heeft weet ik niet. Heeft mijn moeder toen ook gedaan.

  • Daar koop ik de mijne.
  • Je zal het hok ook regelmatig schoon moeten maken om het risico minimaal te houden.

Strooi onderin je kliko een beetje waspoeder en herhaal dit halverwege. Wel adviseert de afvalinzamelaar niet te veel te gebruiken, omdat het niet bevorderlijk is voor het composteringsproces. Enig idee wat je daaraan kunt doen. Want ik ga er nu vanuit dat ze toch op het licht afgekomen zijn. Vind ze zooo vies.

Maden hoe ontstaan ze?

Deze methode kun je toepassen als de container net is geleegd! Ik haal elke dag wel 10 a 20 van me muren kasten plafon in de kasten en ga zo ma door. Zeker in de zomer als het warm en broeierig weer is is de kans groot op maden. Maden houden niet van kokendheet water met azijn of groene zeep.

Dit werkt afschrikwekkend, Heel vervelend dat het zou uit de hand gelopen is. Heeft mijn moeder toen ook gedaan. Deze vreet zich helemaal vol tot dat deze genoeg heeft. Zeker in de zomer als het warm en broeierig weer is is de kans groot op maden.

Reactie infoteuren kan helpen om maden te voorkomen. Doe een laagje stro te koop bij bv.

Verdachte (14) van in hand steken 13-jarig meisje in Doetinchem zelfde dag weer vrij

Misschien is het ook de moeite waard om te kijken welke producten er in de container gedaan worden waar de maden op af komen. Gelukkig weinig last van, weleens gehad en toen heb ik een plons kokend water bovenop gegooid.

Hele handige tips. Bah bah bah! Om dit te voorkomen strooi je iedere keer als je er iets in gooit zout overheen strooizout of keukenzout.

De zondag is de derde dag van het evenement - in vroeger jaren bekend als de Daverijscross - dat vrijdag al is begonnen. Wees gewaarschuwd, want er volgt een foto van. Bah zo griezelig. Hiermee dood je vliegen maar ook maden. Maden en vliegen zullen weggaan omdat ze niet tegen de lucht kunnen. Het nadeel is dat een open abn amro enschede openingstijden een vieze geur verspreid. Gelukkig hebben wij een composthoop, waardoor ik die groen bak niet hoef te gebruiken.

Maden in de groene container: hoe kom je er vanaf?

Ik heb de tuinslang gepakt, en ben zeker een uur bezig geweest, om die krengen weg te spoelen. Leg op de bodem een paar oude kranten en leg een dunne lat of balk onder het deksel zodat deze iets open staat.

Als ik iets weggooi in de GFT bak, gooi ik er een handje kruiden overheen. Ik heb het nu met zout geprobeerd… ik ben benieuwd.

Eergister-avond hadden wij een verjaardag, en als wij van huis gaan dan laten wij ook altijd de buitenlamp bij de achterdeur branden? Maden houden niet van licht en houden van vochtige plekken. Maden zijn larven van vliegen.

Andere artikelen:

  1. Myra - 15.10.2019 17:29

    Laat de container opdrogen. Ook neemt het vocht op, waardoor de container droog blijft.

    Emirhan - 14.10.2019 14:48

    Bah zo griezelig. Leg, bij warm weer, bv een baksteen tussen de deksel om de vieze luchtjes eruit te laten.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *