Opstromen van kader naar tl

Geplaatst op: 06.07.2019

Zorg dan dat je toestemming hebt van je ouders om onze site te bezoeken. En dat breekt haar op. Klachtenprocedure starten?

Ze missen bijvoorbeeld al een jaar frans en biologie. Neemt uw kind uw mening mee als 'niet belangrijk' dus daar hoeft zij dan ook haar best niet voor te doen? Grote kans dat je met kader niet op een MBO4-opleiding terecht kunt. Weet jij het antwoord? Je decaan op school zou je hier alles over kunnen vertellen. Home » Op school » Overgangsnormen » Op- en afstroomnormen. Ja, ik ontvang graag leuke acties en aanbiedingen van Viva en Sanoma.

Dus het antwoord is ja. Niet goed genoeg om een overstap nu te rechtvaardigen. Kan me voorstellen dat ze liever in de klas wil blijven omdat ze net nieuwe vrienden heeft gemaakt. De school biedt 2 jaar lang 2 brugklassen mavo-havo en havo-atheneumzodat je twee jaar lang de kans hebt om te wisselen, opstromen van kader naar tl. Na het halen van je diploma kan je instromen in niveau 2 van het mbo.

  • Lammertse , 8 Mijn zoon is na 3-Havo teruggeplaatst naar 3-TL, maar ook hier dreigt hij het niet te halen, waardoor gesproken wordt over dat hij Kader-examen moet doen ipv TL nog een jaar overdoen.
  • Patrick , 46 Mijn zoon is net het eerste schooljaar begonnen bij bb leerweg nu heeft hij alleen maar cijfers aan een 7 en hoger en ook al toetsen gehad op kb niveau die hoger als een 7 behalve muziek staat hij een 6.

Samenstelling onderbouw

De hoeveelheid Praktijk en Theorie hangt natuurlijk ook af van de richting die je op wil. Als het niet gaat, kan ze altijd nog naar kader. Suggesties na het vmbo Scholiertjuhh. Mag je Engels ook op basis doen en de rest op kader? Hou wel in gedachte dat het niveau verschil en de manier van werken soms dramatisch anders is op een ander niveau.

Meestal is de oplossing dan afhankelijk van het leerjaar waar de leerling uit komt naar het mbo op niveau 1 of 2 te gaan. Op deze manier proberen deze scholen het 'oude mavo' leerniveau te behouden.

Alvast bedankt voor een reactie! Ik zou eens naar die wettelijke mogelijkheid informeren! Talen : op school middelste alleen TL is er Frans n Duits, opstromen van kader naar tl.

Van onderbouw naar bovenbouw

Zitten blijven is meestal een recht dat een leerling heeft maar ervaring leert dat de docententeams het vaak goed zien en een leerling niet zomaar een advies geven. Reactie infoteur , Dat is lastig met een dubbel advies. Je volgt de basisvorming wat een breed vakkenpakket heeft dat in principe voor iedereen hetzelfde is.

Dus als er een administrator, of iemand anders hier naar wilt kijken, en dan me advies, raad en mening kan geven of deze kwestie.

Deze kans schat u misschien anders in dan de school! Welk studiesucces hebben ze? Maar het kan. Alleskan 05 september Je had nu op mavo moeten zitten! Vaak sluit het schoolexamen PTA niet goed aan en zul je tentamens over moeten doen uit bijvoorbeeld leerljaar 3.

VIVA nieuwsbrief

Ik zou haar dus in eerste instantie al niet op een school hebben geplaatst waar ze geen kans heeft om hoger te gaan. Dit is een oud topic. Nu schijnt dit volgens school niet te kunnen omdat alle uren die Kader heeft gehad aan praktijkvakken mijn zoon niet heeft gehad op TL. De meeste scholen bieden niet alle profielen aan. Ik denk dat het komt omdat ze mavo-advies had verwacht ipv kaderadvies.

Ik begeleid voor de stichting School 's Cool een vmbo-leerling die nu in het 2e jaar zit. En veel minder huiswerk. Dat betekent dat alle…, opstromen van kader naar tl. Mag school hem van school sturen? En in de derde en vierde in de vakken die ze heeft uitgekozen. Op de school van mijn kinderen ik heb kinderen op 2 verschillende VO scholen opstromen van kader naar tl Vaak sluit het schoolexamen PTA niet goed aan en zul je tentamens over moeten doen uit bijvoorbeeld leerljaar 3.

Ik vroeg of zij niet kon blijven zitten in 3TL, maar dat kon niet werd mij verteld. Voor de leerlingen die dat niveau niet aankunnen is dat heel vervelend omdat ze niet mee kunnen komen.

De Profielen

Afstromen is niet zomaar gegaan. Naast uiteraard ook praktijk, érg veel theorie en érg véél studie en tijdrovende opdrachten thuis. En wat zegt school er van? Na 2 brugklasjaren waarin je met allerlei beroepsvaardigheden in aanraking komt zodat je een goed idee krijgt wat je leuk vindt om te doen, kies je al een sector.

Je gaat het pas bereiken als je zelfvertrouwen hebt. Natuurlijk blijft het ook mogelijk om breed te scholen. Mag je Engels ook op basis doen en de rest op kader!

Andere artikelen:

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *