Hoeveel restschuld meenemen in nieuwe hypotheek

Geplaatst op: 17.09.2019

Koop je vervolgens een nieuwe woning, dan financier je de restschuld gewoon mee in de nieuwe hypotheek. Als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, moet je partner altijd mee tekenen voor de lening. P uit Rotterdam Mvr.

Op de website van je geldverstrekker staat hoe je een extra aflossing kunt aanmelden. De data die we tonen in onze vergelijking is volledig en altijd actueel. Dit kan soms bij de kredietverstrekker zelf of anders regel je dit via een andere verzekeraar.

Schakel zo snel mogelijk een adviseur in. We tonen je standaard alle leningen die passen bij je situatie. Financieel moet het dan natuurlijk wel mogelijk zijn om hogere maandlasten te dragen.

Vraag dan eens aan je adviseur of het een idee is om je hypotheekvorm te wijzigen naar bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek.

Bij De Hypotheekshop kun je terecht voor persoonlijk en onafhankelijk hypotheekadvies. Gevonden vestigingen bij jou in de buurt. Meer weten over bovenstaande oplossingen. Inloggen als adviseur. Als je het krediet gedeeltelijk hebt afbetaald, kun je dat geld bij een doorlopend krediet altijd weer opnieuw opnemen.

De kredietverstrekker maakt altijd per aanvraag een afweging op basis van jouw persoonlijke situatie. Wij willen dat je met een gerust hart woont in je nieuwe huis. De klantbeoordeling die je hier ziet, is gebaseerd op reviews die wij zelf verzamelen onder oud- klanten van de kredietverstrekker.

Als de lening is aan te vragen met een uitkering als inkomen, wil dit niet zeggen dat je met elke uitkering wordt geaccepteerd.

Wat is een restschuld? Betalingsregeling  Heb je onvoldoende eigen geld en lukt het niet een lening af te sluiten? Maar sommige kredietverstrekkers hanteren een hogere minimumleeftijd, bijvoorbeeld 21 of 25 jaar. Onze experts helpen je graag! Tip 2.

Ook kun je een restschuld financieren via een apart krediet. Zoek je adviseur op. Heb je plannen om je huis te verkopen en je verwacht verkoopverlies. Restschuld meefinancieren Rente restschuld: niet aftrekbaar Houd rekening met hogere maandlasten Dure alternatieven voor restschuld.

Veel banken zijn terughoudend met het geven van hypotheken die veel hoger zijn de woningwaarde.

1. Praat met je bank

Het klinkt misschien hard, maar kredietverstrekkers vinden het risico dat je overlijdt voor je de lening hebt afbetaald te groot. Check dan de waarde van je huis met onze   Woningwaardemeter.

Hou er wel rekening mee dat banken voor dit soort leningen een hogere rente rekenen dan voor hypotheken.

Lees voor. Je moet minimaal 18 jaar zijn om een lening te kunnen afsluiten. Stijgen de huizenprijzen, dan kan je restschuld vanzelf minder worden. Bij andere banken ligt dit percentage lager of is het zelfs helemaal niet mogelijk om een restschuld mee te financieren op het moment dat u uw woning met verlies heeft moeten verkopen. Meer hoeveel restschuld meenemen in nieuwe hypotheek aflossen.

Hou daar rekening mee als je de lening afsluit. Hiermee is verhuizen naar een volgende koopwoning toch mogelijk als je huidige woning onder water staat.

De looptijd is de periode waarin je de lening terugbetaalt. Hier zie je voor welke leeftijd je de lening volledig moet hebben afgelost. Je kunt dan altijd nog beslissen of je de lening wel of niet accepteert.

 • Rentekosten betaal je iedere maand.
 • Je kunt het geld in deze spaarpot nu al gebruiken voor aflossing van je restschuld.
 • Schakel zo snel mogelijk een adviseur in.
 • Dan woon je over een aantal jaren nog steeds fijn in je nieuwe huis en houd je geld voor leuke dingen.

Laat je hierover adviseren als je denkt dat dit een optie is. Je kunt het geld in deze spaarpot nu al gebruiken voor aflossing van je restschuld. Maar lang niet alle banken werken hieraan mee, hoeveel restschuld meenemen in nieuwe hypotheek.

Ook kun je een restschuld financieren via een apart krediet. Zorg dat je genoeg overhoudt om onverwachte uitgaven op te vangen, solidariteit en rentmeesterschap. Bedenk goed of je dit geld permanent kunt missen. Voor veel mensen helaas een reden om niet te verhuizen.

Geef hier aan waarvoor je wilt lenen en wij laten je straks zien welke leningen hier hebt beste bij passen!

Aflossen met schenking

Je moet dan eerst toestemming van de bank hebben. Betalingsregeling  Heb je onvoldoende eigen geld en lukt het niet een lening af te sluiten? Financieren restschuld nieuwe hypotheek Verkoop je je huis met verlies, maar koop je weer een nieuwe woning?

Als je bijvoorbeeld leent voor een auto waarvan je inschat dat je die na vijf jaar moet vervangen, is het natuurlijk handig dat de lening voor die tijd is afgelost.

Keuken financieren Doorlopend krediet vergelijken Lage rente lening Auto financieren. Als je ziet dat je te maken krijgt met een restschuld, is het een goed idee om in overleg te gaan met je bank. Overige onderwerpen.

Andere artikelen:

 1. Maatje - 19.09.2019 09:15

  Voor die tijd moet je het krediet volledig hebben afgelost.

  Tigo - 17.09.2019 14:40

  Geld lenen voor restschuld loop je besparing niet mis.

  Marie-Anne - 25.09.2019 19:03

  Mocht je na vijf jaar weer een andere auto willen aanschaffen dan ben je vrij van leningen en kun je voor je nieuwe auto weer gemakkelijk een nieuwe lening afsluiten, als je dat wilt. Daarnaast gaan we uit van de rente die hoort bij het laagste risicoprofiel van deze kredietverstrekker.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *