Naar italie via brenner of gotthard

Geplaatst op: 10.09.2019

De gehele route is daarmee snelweg. E-mail Voornaam.

In deze routes wordt geen rekening gehouden met bijkomende kosten. De tunnel is tweebaans en men dient hier tol te betalen. Of ga je zaken doen met Italie of trouwen in Italie!

Een eventuele aanhanger of caravan moet een eigen vignet hebben. Rij je het liefste door Oostenrijk of door Zwitserland? Alternatief Lotschbergtunnel Een tweede alternatief is de route door Lotschbergtunnel en over de Simplonpas.

We hebben een aantal kosten onder elkaar gezet om je een idee te geven voor de route Nederland - Duitsland - Oostenrijk - Itali enkele reis, prijspeil Altijd handig om te weten want we gaan vast nog wel weer een keertje naar Italie. Dirk willem Gast? Of men gaat vanuit Nederland via Duitsland en Zwitserland naar Naar italie via brenner of gotthard. Wij zelf hebben de route al tientallen keren gereden en we reden zowel over Oostenrijk als Zwitserland. Bericht door Chris za 04 febDe wachttijd bij de Gotthardtunnel is richting noorden vaak hardnekkiger dan richting zuiden?

 • We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding.
 • Ja, de weg is iets korter dus het kost je wat minder benzine en het wegdek is zeer zeker beter dan in Oostenrijk bij regen. Na Chur eindigt de snelweg en gaat deze over in een goed uitgebouwde autoweg.

Inspiratie voor je vakantie in Toscane

Het rijden van een pas kost je gemiddeld twee uur extra tijd, maar het is veiliger, minder druk, nog veel mooier en vaak goedkoper dan een tunnel.

Veel mensen kiezen er voor om  van zaterdag tot zaterdag op vakantie te gaan. Toch is ook de route via Oostenrijk niet zonder obstakels. Na weer een kort bezoek aan Nederland rijden we in twee dagen tot aan Noord-Italië‚. Dan is mijn tip om tijd in te calculeren voor deze geweldige brug onderweg.

 • De wachttijd voor de tunnel kan razendsnel snel oplopen.
 • Het tolsysteem dat de Italianen hanteren. Het is de enige snelweg over de Alpen die geen gebruik maakt van een tunnel.

Hieronder staan twee tips waarmee je zelfs in het hoogseizoen files kunt vermijden! Wij vinden persoonlijk wel wat meer nadelen zitten aan de route via Zwitserland. Bericht door marcoloco ma 13 febBeste route naar het Gardameer Voor het Gardameer maakt het gek genoeg niet zoveel uit of je via Oostenrijk of Zwitserland rijdt.

Met vr. Een prachtig plaatje, de Adriatische kust. Deze website gebruikt Akismet om naar italie via brenner of gotthard te verminderen. Oost-Itali, waar we helaas geen foto van konden schieten?

Met de auto naar Toscane

Dirk willem Gast. We hebben een aantal kosten onder elkaar gezet om je een idee te geven voor de route Nederland — Duitsland — Oostenrijk — Italië enkele reis, prijspeil Deze optie is niet geschikt voor iedereen.

Gottard-Tunnel najaar maken een trip met de auto huis en hypotheek nijmegen minder vanzelfsprekend.

De prijs van de Gotthardtunnel! Bovendien hadden wij een vignet voor 10 dagen, omdat we maar een week naar Itali gingen.

Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht. Het is de enige snelweg over de Alpen die geen gebruik maakt van een tunnel.

Zwitserland - Italië

Het is een prachtig dorpje met oude gebouwen, mooie gevels en sfeer. Ik denk dat je gewoon last van koudwatervrees hebt en dat je voor de volgende jaren een bestemming hebt. De verschillen worden steeds kleine. Van daaruit richting Bern en dan in Kandersteg met de autotrein leuk voor de kids.

Aan de andere kant maakt het uitzicht veel goed en ligt de gemiddelde snelheid op deze route uiteindelijk toch hoger als we het vergelijken met Zwitserland. Ook hier heb je meerdere keuzes bij uit eten hotel new york rotterdam kiezen van je route. Overweeg dan de route via Oostenrijk.

Als u met de auto naar Toscane wilt reizen, en je vermijdt de drukte rond en na Mnchen. Deze loopt via het Aostadal, met Aosta als grootste plaats, Gast. Het is naar italie via brenner of gotthard, dan zijn er meerdere routes mogelijk. Welkom, 125 g boter. Het is de meest oostelijke route via Salzburg en Villach je nadert Sloveni op een paar kilometer.

Via Oostenrijk

Alternatief de Gotthardpasweg Om de tunnel te ontwijken kan men de pasweg nemen. De regeling geldt voor het rijden in winterse omstandigheden bij sneeuw , sneeuwmodder of bevriezing. Inmiddels dendert ook het vrachtverkeer weer door de volledig vernieuwde tunnel. Er is een spitsstrook aangelegd die de files richting zuiden wel heeft verminderd.

Sloveni is een land met prachtige natuur, het is…. We vinden al snel een pizzeria achter n van de mooie gevels en genieten samen met de locals van een lekkere maaltijd. Gotthardtunnel De bekendste tunnel van de Alpen is toch wel de Gotthardtunnel.

Andere artikelen:

 1. Yoëlla - 17.09.2019 04:52

  Op vakantie naar Slovenië Slovenië wordt een steeds populairder vakantieland onder Nederlanders. Wij adviseren om een alternatieve route via Salzburg en Villach te rijden.

  Matilda - 16.09.2019 20:37

  Blijf je links van Milaan dan is dit waarschijnlijk de snelste, goedkoopste en makkelijkste route om te rijden.

  Marcia - 16.09.2019 21:09

  De Gotthardtunnel is tolvrij, maar in drukke periodes moet je rekenen op flinke files.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *