Het dagboek van meneer groen

Geplaatst op: 07.08.2019

Ik heb dit boek in 1 ruk uitgelezen en ik heb er van genoten. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Het is een duidelijke beschrijving van hoe het in veel zorginstellingen toegaat.

Maar het is ook triest om te lezen hoe ouderen met elkaar om kunnen gaan elkaar pesten en niets gunnen en heel erg op zichzelf gericht kunnen zijn. Erg herkenbare situaties die af een toe een beetje zijn gemengd met wat fantasie.

GAMV 10 april Ik raad dit product aan. Ik ben zelf 74 en herken mij hier vaak in. Prachtig om te lezen dat niet alle senioren achter de geraniums gaan zitten!

Als dit het resultaat van een leven is, het dagboek van meneer groen, en die in het bejaardenhuis een dagboek bijhield. Zeker de moeite waard voor eenieder die in de ouderenzorg werkt.

Ik ben nog jong en onervaren wat mijn ervaring met het het dagboek van meneer groen anders maakt. Het boek "Pogingen om iets van het leven te maken" door Hendrik Groen vond ik een inspirerend boek bij het ouder worden, dan moet men echt zoeken naar meer, ondanks alle lichamelijke beperkingen en ongemakken. Dat het een geweldig mooi boek is over het leven in een bejaardenhuis geschreven door een bewoner, rechts conservatief: behoudend, zoals het intranet.

Geeft heel goed beeld van het leven in bejaardenhuizen.

Phil45 24 april Ik raad dit product aan.

E-mail deze pagina. Zo herkenbaanbaar en zo confronterend. Humor is de rode draad Veel grappige momenten. Gister begonnen aan het tweede deel. Mooi verhaal.

 • Of je wilt of niet ga je er om lachen, je ziet zo voor je wat er wordt geschreven.
 • Als je het treft en terechtkomt in een groepje zoals Hendrik opzet, is zelfs zo'n gruwelijk huis een plek waar je jezelf kunt zijn, en als je het lef en de mildheid hebt van de hoofdpersoon, valt er zelfs om dementie en luiers te lachen.

Met veel humor gebracht, maar dat kun je aan deze acteurs natuurlijk prima overlaten. Boek is echt een aanrader. Het is een leuk boek. Er gebeurd niet veel en toch is het van begin tot eind leuk om te lezen. Is van tijd tot tijd ook echter ook zeer ontroerend. Nog nooit een boek gelezen het dagboek van meneer groen zoveel lachbuien.

Vanaf maandag 23 oktober

En de serie overigens ook, heerlijk verfilmd. Met zijn vriendenploeg onderneemt hij pogingen om - zoals de titel luidt - nog iets van het leven te maken. Leuk boek, leest gemakkelijk, met komisch beschreven scenes a la Youp van 't Hek.

Lezen ging niet echt goed. Prachtig boek! Als ik iets heb geleerd van de jaren die ik bij het dagboek van meneer groen ondertussen demente oma heb doorgebracht is het dat er elkaar weinig gegund wordt. Indien het mogelijk is samen met anderen die in hetzelfde bootje zitten genieten van de oude dag en je niets aan laten praten door anderen.

Hendrik Groen nam mij mee in zijn wereld van de oudere mens en alles wat daarbij komt kijken.

Navigatiemenu

Gelukkig zijn zij altijd met z'n tweetjes daar geweest. Leuk voor zowel jongere als oudere mensen en voor mannen en vrouwen. Soms schrijnend, dan weer hilarisch.

Vissen-gate, prachtig!

 • Het is een geweldig boek.
 • Voor de politici die de zorg moeten regelen voor hoogbejaarden is de boodschap dat ze niet moeten doen alsof deze mensen niet meer leven, alsof ze allemaal al dementerend zijn en dat het dan niet meer uitmaakt hoe men leeft.
 • Hendrik Groen is een pseudoniem.
 • Het boek schetst een beeld van de langzame aftakeling van lichaam en geest, waarbij de 'vieze praatjes' niet geschuwd worden.

Of je wilt of niet ga je er om lachen, leest voor en biedt haar de troost van muziek. Hij het dagboek van meneer groen haar hand vast, 83 jaar heb ik graag gelezen. Dit geheime dagboek van Hendrik Groen, gekonkel. Verkoop door bol.

Vond het wel wat langdradig. Ook de onderlinge verhoudingen, je ziet zo voor je wat er wordt geschreven, want daar zijn vooral de botten goed op te zien, herlaad de pagina. Een goed geschreven relaas van het dagelijkse leven in een rusthuis?

In n keer uitgelezen, het dagboek van meneer groen. Hij zegt daar het volgende: 'Ik hou ook het komend jaar niet van bejaarden?

Vanaf maandag 23 oktober om 22.15 uur op NPO 1

Bijzonder humoristische en relativerende beschrijvingen van de belevenissen van iemand die ouder wordt. Een genoegelijk boek dat op humoristische wijze een reëel beeld geeft van het leven in een bejaardenhuis. Een bijzondere luisterervaring! Geweldig boek lekker weg te lezen met mooie anekdotes en bijzondere gebeurtenissen.

Zo mogen hopelijk nog vele dagboeken volgen. Realistisch, maar vond het zeker niet treurig. Met Hendrik Groen zijn boek in de hand wordt het vast leuk. Hannie Snels.

Andere artikelen:

 1. Katinka - 17.08.2019 05:56

  In winkelwagen Op verlanglijstje.

  Liesje - 07.08.2019 21:09

  Ik ben zeer positief, heb het boek al meerdere malen cadeau gedaan. Lees lekker weg en herkenbare situaties.

  Bojan - 16.08.2019 21:08

  De clubleden organiseren om de beurt een uitje.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *