Wat te doen tegen pissebedden in de moestuin

Geplaatst op: 08.07.2019

We komen ze zeker overdag vaak niet tegen omdat ze zich het liefst verschuilen op donkere en vochtige plekken. Ik kan ook de mulch rondom die specifieke planten wel weghalen voor een tijdje, en de grond daar wat droger onaantrekkelijker laten worden.

Ze zijn onschadelijk voor mens en dier en kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast. Stuur naar e-mailadres Je naam Je e-mailadres Annuleren Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres. Ik snap het! Door de snelheid waarmee de pissebed groeit, is het pantser echter snel te klein. Potten zijn een vrij kwetsbare omgeving voor planten: het wordt snel te droog, te nat, te koud of te heet in een pot.

Ook al schijnen ze direct dood te gaan wanneer ze in de kelder belanden vind ik dit evengoed heel vervelend en smerig! Zodra het buiten kouder wordt zullen ze op zoek gaan naar warmere oorden. Ik heb normaal nooit last van ze. Pissebedden in huis. Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis.

 • Plaats horgaas voor ventilatieopeningen om te voorkomen dat de Pissebedden van buiten naar binnen komen.
 • In geval van voedselschaarste eet de Pissebed echter ook van dode dieren.

Wat is een pissebed?

Oprolpissebed De oprolpissebed Armadillium vulgare lijkt op de oproller Glomeris marginata maar is niet verwant, dat is immers een miljoenpoot. Belangrijker nog is dat ze mogelijk ook ziektes kunnen verspreiden. Ventilatie zorgt er namelijk voor dat je huis minder vochtig is.

Direct op zoek naar een ongediertebestrijder? Wel merk je dat er iets mis is met je planten: het begint bij witte stipjes om uiteindelijk te eindigen bij gele, afgevallen bladeren en spinsels. In huis kunnen ze aan je etenswaren gaan knabbelen en met een beetje pech eten ze ook je moestuin leeg.

Deze plaatst u in de buurt van waar de pissebedden vaak komen. Lang niet alle planten kunnen daar goed tegen, en sterven deels af! Creer in huis geen schuilplekken voor de pissebed door tijdig rommel op te ruimen. Het diervriendelijkst is het om ze op te vegen en naar buiten te brengen. Het is al weer ruim 19 jaar geleden dat ik bij Rentokil begon.

Pissebedden bestrijden

Als de pissebed in jouw tuin niet vindt wat hij zoekt, zijn er altijd nog genoeg tuinen in de buurt waar hij kan gaan wonen. Pas als er geen dood materiaal aanwezig is gaan ze aan je planten knagen.

Mijn bed stond eerst tegen een kale muur aan die was vochtig en daarnaast stond er nog een schuur waar de wasmachine en de droger zit.

Overigens heeft niet alleen de as van een barbecue dit effect op pissebedden. Ik heb veel potplanten op mijn terras en dus geen tuin met veel dood spul! Vooral als je ook in het Engels zoekt pill bugs, woodlice, inclusief alle vind-ik-leuks en commentaren, dass Sie sich schnell zu Hause fhlen, consigue resolver los casos ms complicados. Is er iets om de pissebedden bij me konijn weg te houden. Wat kan ik doen aan de duizenden pissebedden.

Echt duizenden.

Pissebedden overlast? Dit zijn de belangrijkste symptomen

Vooral als je ook in het Engels zoekt pill bugs, roly pollies, woodlice, doodle bugs, sommige van die namen zijn echt geniaal. Voor de één ware horror voor de ander een onschuldig nuttig diertje.

Insecten hebben namelijk 6 poten.

Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt, wat te doen tegen pissebedden in de moestuin. Met veel toewijding heeft hij zelf rode bieten gezaaid en er met net zoveel liefde en plezier voor gezorgd.

De kans is hierdoor minder groot dat de pissebed zich thuis zal voelen in jouw huis. Maak dan gebruik van deze link. De poeder werd vervolgens uitgestrooid tussen de lakens om het bedplassen te voorkomen. Als je dus genoeg ruimte in de tuin hebt om kippen te houdendan wil je wel weten hoe die te bestrijden. Voorkom schimmel en teveel vocht U kunt gebruik maken van zowel diervriendelijke als minder diervriendelijke big boy vuurwerk te koop bij pissebedden bestrijden Ga op zoek naar de oorzaak van het probleem en probeer dat op te lossen.

Wat doen pissebedden?

Ik vind het niet erg dat ze er zijn, maar als ze echt alle zaailingen opeten, kan ik wel stoppen dat zou ik wel verdrietig vinden. Dank u wel. Een pissebed leeft één tot 2 jaar. De Pissebed bestrijden Geplaatst op 09 september in Lifestyle Pissebedden ook keldermotten genoemd, verwerken allerlei organisch afval in de bodem en dienen als voedsel voor vogels, muizen en andere kleine dieren.

Het verschil tussen een bedwants en een tapijtkever. Dompel de potten hier vervolgens in, maar niet volledig. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Andere artikelen:

 1. Şenay - 18.07.2019 04:02

  Pissebedden staan niet zo hoog in de voedselketen. In de tuin is het aanpakken van vocht iets lastiger.

  Servé - 11.07.2019 22:05

  Daarnaast moet je natuurlijk zorgen dat er wat te eten is, dus vooral niet als een idioot je dode blad opruimen. Al jaren achtereen geen selderij meer geen aardbeien geen radijs alles vreten ze op en ja ik ga nu na alle mogelijke manieren te hebben uitgeprobeerd die nuttige krengen chemisch verdelgen.

  Rolinda - 17.07.2019 23:24

  Hoe je dit het best kunt doen, vertellen we in dit artikel! Echt duizenden.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *