Vermenigvuldigen met breuken uitleg

Geplaatst op: 04.09.2019

Dan volgt teller keer teller en noemer keer noemer. In het schuin- en vetgedrukte gedeelte van de som heb ik een teller en noemer met het zelfde getal gedeeld: 15 en 5 door 5. Als de teller groter is dan de noemer dan zit er tenminste één hele in.

Je snijdt de taart in acht gelijke stukken. Niet voor niets vraagt je kind hulp bij het maken van vermenigvuldigen met breuken. Vindt jouw kind het lastig om te bepalen wat het grootste getal is waardoor je de teller en noemer kunt delen? Hierdoor is de som veel gemakkelijker door je kind uit te rekenen.

Dan teken je nog een pizza die verdeeld is in drie stukken maar daarvan kleur je maar 1 punt. De volgende onderwerpen worden aan de hand van voorbeelden besproken.

Wat als de breuk vooraan staat en het hele getal op de tweede plaats in de som?

Voorbeeld 1 Een breuk met een breuk vermenigvuldigen Teller keer teller, noemer keer noemer en vereenvoudig wanneer nodig! Je ziet dat je door een aantal keer te vereenvoudigen, maar in dit voorbeeld kunnen beide getallen kruislings vereenvoudigd worden, vermenigvuldigen met breuken uitleg.

Stap 3: vereenvoudigen? Voorbeeld 4 Vermenigvuldigen met meerdere keren wegstrepen In voorbeeld 3 werd bij de breuken steeds n getal weggestreept, toch tot hetzelfde eindresultaat komt. De teller is 1 en de noemer is 7.

Stap 2 is: je kijkt of je er helen uit kunt halen. De volgende onderwerpen worden aan de hand van voorbeelden besproken. Vermenigvuldig de breuken:.

Page content

Hier of even via de e-mail: contact wijzeroverdebasisschool. Je gasten krijgen een stuk taart en natuurlijk wil je zelf ook een stuk. Breuken vermenigvuldigen Vermenigvuldig de tellers, vermenigvuldig de noemers en vereenvoudig als dat nodig is. Vermenigvuldigen met meerdere keren wegstrepen In voorbeeld 3 werd bij de breuken steeds één getal weggestreept, maar in dit voorbeeld kunnen beide getallen kruislings vereenvoudigd worden. Vermenigvuldig de breuken: Het goede antwoord is:. Voorbeeld 2 Een heel getal vermenigvuldigen met een breuk In dit voorbeeld leggen we de som 8 x 1 4 uit.

Uit dit antwoord kun je geen helen halen en je hoeft het antwoord ook niet te vereenvoudigen de teller is al 1.

 • Je ziet dat dit erg grote getallen worden… dat rekent niet gemakkelijk. Vervolg je uitleg met het geven van een totaaloverzicht.
 • Breuken vermenigvuldigen Vermenigvuldig de tellers, vermenigvuldig de noemers en vereenvoudig als dat nodig is. Breuken vermenigvuldigen met wegstrepen kruislings vereenvoudigen Wegstrepen betekent kruislings de teller en de noemer door de grootste gemeenschappelijke deler GGD te delen.

Ik streepte ze a, vermenigvuldigen met breuken uitleg. Voorbeeld 3 Breuken vermenigvuldigen met wegstrepen kruislings vereenvoudigen Wegstrepen betekent kruislings de teller en de noemer door de grootste gemeenschappelijke deler GGD te delen.

Zoals voorbeeld 1 of kruislings vereenvoudigen. Zet de hele getallen om alle harry potter films gratis kijken stukken zo groot als de noemer van de breuk die er direct naast staat heel getal keer noemer. Je gasten krijgen een stuk taart en natuurlijk wil je zelf ook een stuk.

Werkblad met uitgewerkt antwoordblad over breuken vermenigvuldigen

Beide getallen zijn 4. Nu gaan we kijken naar 25 en Nu kan je de breuken vermenigvuldigen net zoals in voorbeeld 1.

Je ziet dat je door een aantal keer te vereenvoudigen, toch tot hetzelfde eindresultaat komt. Een breuk met een breuk vermenigvuldigen Teller keer teller, noemer keer noemer en vereenvoudig wanneer nodig? Uit dit antwoord kun je geen helen halen en je hoeft het antwoord ook niet te vereenvoudigen de teller is al 1. Dan teken je nog een pizza die verdeeld is in drie stukken maar daarvan kleur je maar 1 punt, vermenigvuldigen met breuken uitleg.

Wil je liever wanneer wordt geld bijgeschreven rabobank oefenen met lego.

‘teller maal teller gedeeld door noemer maal noemer’

Je ziet dat je door een aantal keer te vereenvoudigen, toch tot hetzelfde eindresultaat komt. Tip: gebruik tab om naar het volgende vakje te gaan. Som 1. Download gratis oefenbladen voor rekenen! Stap 2 is: je kijkt of je er helen uit kunt halen.

 • Voorbeeld 3 Breuken vermenigvuldigen met wegstrepen kruislings vereenvoudigen Wegstrepen betekent kruislings de teller en de noemer door de grootste gemeenschappelijke deler GGD te delen.
 • Je gasten krijgen een stuk taart en natuurlijk wil je zelf ook een stuk.
 • Oefening 1 Aantal sommen: 10 15
 • Dus, in dit voorbeeld streep ik de teller van het eerste getal weg tegen de noemer van het andere getal.

Vermenigvuldigen met breuken uitleg houdt wegstrepen precies in. Nu gaan we op zoek naar de GGD van 30 en Je kind heeft hulp nodig bij vermenigvuldigen met breuken. Tip: gebruik tab om naar het volgende vakje te gaan. Som 1. De volgende soort sommen komen in een rekenmethode van de basisschool aan bod:.

Een breuk is niets anders dan dat er iets gebroken is en je hebt van dat eerdere geheel nu een aantal delen om mee te werken. Voorbeeld 2 Een heel getal vermenigvuldigen met een breuk In dit voorbeeld leggen we de som 8 x 1 4 uit, vermenigvuldigen met breuken uitleg.

Uitleg over het vermenigvuldigen van twee gemengde breuken

Oefening Voorbeelden Hoe werkt het vermenigvuldigen van breuken? Let er op dat je je kind uitlegt dat wat onder de streep gedeeld wordt, ook boven de streep met het zelfde getal moet gebeuren. De grootste gemene deler is 1 omdat de teller alleen maar deelbaar is door 1.

Hierdoor is de som veel gemakkelijker door je kind uit te rekenen. De volgende soort sommen komen in een rekenmethode van de basisschool aan bod:. Download het schema als PDF-bestand.

Andere artikelen:

 1. Narek - 10.09.2019 04:28

  Visualisatie tekenen is samen met zeer regelmatig even oefenen vaak de oplossing.

  Donatella - 11.09.2019 01:34

  De meeste fouten worden gemaakt doordat een kind de onderstaande strategieën door elkaar haalt. Als de teller groter is dan de noemer dan zit er tenminste één hele in.

  Jorike - 05.09.2019 23:53

  Vindt jouw kind het lastig om te bepalen wat het grootste getal is waardoor je de teller en noemer kunt delen? Nu kan je de breuken vermenigvuldigen net zoals in voorbeeld 1.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *