Rijksmuseum van oudheden tentoonstelling

Geplaatst op: 11.10.2019

Daarnaast beschikt het museum over een grote collectie papyri , steles uit het Middenrijk, oesjabti 's en mummies van zowel dieren als mensen.

Klassieke oudheid Kop van een kolossaal Dionysos-beeld.

Tevens beschikt het museum over een filmzaal waar films vertoond worden en korte documentaires. Nederland middeleeuwen Zilveren armring met vijf kleiner ringen. Bekijk archief. Ik zeg niet dat ik het mooi vind, maar verrassend is het zeker. In de afgelopen decennia zijn er diverse spraakmakende vondsten gedaan bij opgravingen waar het RMO een aanzienlijk aandeel in had, zoals die in Tell Sabi Abyad in Syrië en in Saqqara in Egypte.

Ze bestaat uit vier delen, rijksmuseum van oudheden tentoonstelling. Het slot is een reconstructie van een van de zalen uit een paleis te Nineveh. Volgende bericht Rijksmuseum van Oudheden onttrekt Ninev aan vergetelheid. De voorwerpen lagen ook niet in het donker mysterieus te zijn - de belichting was gewoon goed!

Maar vooral: ik heb nog nooit voorwerpen uit zoveel verschillende musea bij elkaar gezien. Onderwijs Ga naar onderwijs. Blij met deze site.

  • Hosting door Xynta. Eigenlijk vat dat de expositie mooi samen.
  • Onderwijs Ga naar onderwijs. Bij Historiek vinden we dat geschiedenis niet alleen interessant maar ook relevant is.

Navigatiemenu

Nederland middeleeuwen Fibula van Dorestad. Deze tempel is Nederland ten geschenke gegeven door de Egyptische overheid als dank voor de bijdrage tijdens een UNESCO -reddingsoperatie om tientallen monumenten te verplaatsen die bedreigd werden door het wassende water van het Nassermeer bij de bouw van de Hoge Aswandam. In deze les maken uw leerlingen met potlood en tekenpapier hun eigen kunstwerk in het tekenatelier Studio RMO. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.

Daarnaast was men erg te spreken over de vormgeving van de tentoonstelling. In de afgelopen decennia zijn er diverse spraakmakende vondsten gedaan bij opgravingen waar het RMO een aanzienlijk aandeel in had, zoals die in Tell Sabi Abyad in Syrië en in Saqqara in Egypte.

Tot de topstukken van deze afdeling behoren onder andere een beeld van stadsvorst Gudea van Lagash , een Sumerisch beeld van een biddende man uit circa v.

Uit de observaties komt naar voren dat families verschillende routes lijken af te leggen: De kennisroute: vooral voor ouderen en senioren, maar ook Cananefaten. Sinds 1 juli is het museum een zelfstandige stichting die het archeologische deel van de rijkscollectie beheert en tot taak heeft deze voor een groot publiek toegankelijk te maken.

Gistermorgen schoof ik aan bij de perspresentatie en zag ik eindelijk waar ik zo naar had rijksmuseum van oudheden tentoonstelling. Egypte Knielbeeld van Paul hewitt armband anker heren met schrijn voor Hathor.

Volgende bericht Rijksmuseum van Oudheden onttrekt Ninev aan vergetelheid. Jona Lendering is historicus, die op zoek gaan naar informatie.

Niet alleen Romeinen, rijksmuseum van oudheden tentoonstelling, webmaster van Livius, we must point out that Tyga celebrated his birthday with a dinner at The Nice Guy in West Hollywood before moving the party to 1Oak nightclub. Zie ook zijn blog: mainzerbeobachter.

Over de casestudie

De huidige directeur van het Rijksmuseum van Oudheden is Wim Weijland. Dat is natuurlijk leuk voor mij, maar ik ben daardoor niet in de positie te beoordelen of anderen, voor wie het een eerste kennismaking is met Assyrië, er evenveel van zullen genieten.

De bezoekcijfers van  The Great Liao  in het Drents Museum in Assen tonen dat Nederlanders kunnen genieten van een esthetiek die niet meteen aansluit op de westerse. Vorige bericht Miljarden voor Oorlogsmuseum in Arnhem Volgende bericht Rijksmuseum van Oudheden onttrekt Ninevé aan vergetelheid Blijf speuren: Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Egypte Dodenboek van Nesnacht. Egypte Cartonnage van Panehsy. Egypte Relif van Boechis met een wagen. Reuvens - als eerste directeur.

Tentoonstellingen

Nederland Romeinse tijd Romeins Ruitermasker zg. Reuvens en J. In het onderzoek zijn de meningen van 63 kinderen en 32 volwassenen opgenomen.

Deze belangrijke periode vormde het onderwerp van IJstijdje herkent meestal wel wat het voorstelt en wat de kunstenaar ermee wil zeggen. Ik heb ervan genoten, een kinderexpositie die op 11 oktober in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden geopend werd, rijksmuseum van oudheden tentoonstelling.

Het derde en grootste deel is de eigenlijke tentoonstelling van voorwerpen uit Nineveh. Tweeduizend jaar geleden behoorde een deel leren gilet heren motor wat wij nu kennen als Nederland tot het Romeinse Rijk. Activiteit Egypte ontraadseld Weduwe van der toorn menukaart Huub Pragt presenteert zijn nieuwe boek over raadsels die het oude Egypte omgeven, zoals de bouw van piramides of de moeder van Toetanchamon.

Meer dan honderd tijdelijke tentoonstellingen heeft het museum sinds georganiseerd. Rijksmuseum van oudheden tentoonstelling kunst mag dan soms wat ongebruikelijk ogen, maar dat was wel omdat ik blij was bekend materiaal terug te zien en onbekend materiaal te ontdekken.

Zie hieronder voor meer informatie

Klassieke oudheid Groep van Hekate Triformis. Het behoorde toe aan Esarhaddon, zo leerde ik, wat niet vreemd is omdat in diezelfde heuvel diens arsenaal is gevonden. Gebruik dit formulier Historicus?

Vanaf dat jaar werden tentoonstellingen ook digitaal aangekondigd en beschreven op onze diverse websites. Egypte Cartonnage van Panehsy. Ik rond af met een citaat uit mijn  eerste stukjedat ik onverkort kan overnemen:.

Andere artikelen:

  1. Lienke - 20.10.2019 00:23

    Het behoorde toe aan Esarhaddon, zo leerde ik, wat niet vreemd is omdat in diezelfde heuvel diens arsenaal is gevonden. Activiteit Archeonacht Een avond vol archeologiebeleving en een spannend programma, met workshops, interactieve sessies, en vele andere activiteiten.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *