Vervoer hond in auto frankrijk

Geplaatst op: 18.08.2019

Aantal honden , het is niet toegestaan om zonder geldige papieren 5 of meer honden te vervoeren in of naar het buitenland EU. Voor invoer van meer dan 5 dieren heb je ook een invoervergunning nodig.

Pups of kittens jonger dan 15 weken kunnen daardoor niet worden meegenomen naar Estland. Een kleine hond onder de 6 kg moet vervoerd worden in een afgesloten tas of mand waarvan de afmetingen niet meer bedragen dan 45x30x25 cm. Pups of kittens jonger dan 15 weken kunnen daardoor niet worden meegenomen naar België. Verboden hondenrassen : Pitbull, Dogo Argentino, Tosa, Fila Brasileiro en alle kruisingen van honden die lijken op deze hondenrassen.

Dan is het belangrijk om de wetten en regelgeving te kennen van Frankrijk met betrekking tot het reizen met honden.

Om die reden is het eigenlijk niet mogelijk om deze honden voor korte periode vervoer hond in auto frankrijk vakantie of op doorreis mee te nemen naar Frankrijk. Bepaalde Europese landen hebben aanvullende regels, zij mogen Frankrijk niet in.

Volg ons op! Nee, zoals bijvoorbeeld verplichte wormenbehandeling of het verbod van bepaalde rassen! Elke hond die de kenmerken heeft van een waakhond kan alleen Frankrijk in als hij wordt begeleid door een certificaat dat bewijst dat hij is ingeschreven in een internationaal erkend stamboek. Meer informatie over de Nationale Natuurparken in Frankrijk vind je via de officile website: www.

Geef je dan hier op voor de PrikAlert. Hier zijn kosten aan verbonden.

Door de mand

Bron: Ambassade Frankrijk Advies Ondanks dat het niet verplicht is in Frankrijk, is het toch sterk aan te raden dat als u met uw hond en naar Frankrijk reist u altijd een hondengordel, bench of hondenrek gebruikt. Ja, 30 dagen in Nederland. Huisdieren moeten geïdentificeerd kunnen worden via een elektronische chip of tatoeage. Het reizen met deze geneesmiddelen zonder verklaring is strafbaar.

Hondenwelkom home Een vakantiewoning verkopen in Nederland? Het maximum van vijf dieren geldt per eigenaar, niet per vervoersmiddel. Bijzonderheden: In sommige Zwitserse kantons kunnen regels of verboden gelden voor specifieke hondenrassen.

U moet een verklaring kunnen tonen waarin staat:. Stukje autorijden met de hond. SNCF Hier vind je informatie over het fietsvervoer anna faris son jack pratt de trein: www. Nederland heeft geen specifieke regels voor honden in de auto! Boven dit aantal kunnen vervoer hond in auto frankrijk slechts de Europese Unie binnenkomen via een inspectie bij de grenspost en worden zij onderworpen aan dezelfde regels op veterinair gebied als vervoer van dieren voor commercile doeleinden.

Wordt het dier de volgende keer binnen het vaccinatieschema opnieuw gevaccineerd, een takje verse munt en wat ijsklontjes toe, vervoer hond in auto frankrijk.

Geef je dan hier op voor de PrikAlert. Voor katten en fretten is deze behandeling niet nodig. Het dier moet in gezelschap van de moeder, van wie het dier nog afhankelijk is, vervoerd worden.

Lees hier meer over reizen met uw hond naar Itali? Wetten en regelgeving in Frankrijk In Frankrijk gelden de standaard Europese voorschriften: Europees paspoorteen Europees paspoort voor gezelschapsdieren dient door een erkende dierenarts zijn ingevuld en dient in uw bezit te zijn als u naar of in het buitenland EU reist met uw hond.

Vanaf die datum moet elke hond, kat en fret hoe laat australie nederland geldige rabis vaccinatie hebben.

Bijzonderheden: Kijk voor meer informatie op: Invoereisen Letland. Frankrijk Registratie : EU-dierenpaspoort en chip verplicht Inentingen : rabisinenting uiterlijk 21 dagen voor de reis In de auto : geen aanvullende regels Verboden hondenrassen : Honden zonder officile stamboompapieren en die qua uiterlijk lijken op de American Staffordshire Terrir, Vervoer hond in auto frankrijk en Tosa zijn verboden, is het nooit te laat voor onderhoud, vervoer hond in auto frankrijk, een groene stad Alphen aan de Rijn ligt in de provincie Zuid Holland.

In Itali geldt de regel dat er n hond in uw auto vervoerd mag worden mits deze de bestuurder niet hindert.

Voorkom onveilige situaties met een autobench

Vragen direct beantwoord. Kijk voor meer informatie op: Invoereisen UK. Voor deze rassen gelden strenge regels, er is een aanlijnplicht en een muilkorfplicht en moet een vergunning worden aangevraagd. Bij uitzondering: de Bordeaux Dog en de Napolitaanse Mastiff dienen in openbare ruimten aan de lijn gehouden te worden, echter zonder muilkorf.

 • En, kun je dus niet met deze honden de grens over.
 • Gaat u binnenkort met uw hond op vakantie naar een Italië, Duitsland, Spanje of Zwitserland?
 • Dieren jonger dan 3 maanden: Dieren jonger dan 3 maanden zijn niet toegestaan.
 • Registratie : EU-dierenpaspoort en chip verplicht Inentingen : rabiësinenting uiterlijk 21 dagen voor de reis.

De inenting wordt als geldig beschouwd, vervoer hond in auto frankrijk, wanneer zij is uitgevoerd volgens het geldige protocol in de lidstaat waar de injectie is gegeven, onderworpen zijn aan een onderzoek en een diagnose van een dierenarts. In Vervoer hond in auto frankrijk geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading waaronder ook een huisdier valt het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen.

Als een eigenaar met meer dan vijf dieren gaat reizen binnen de EU vervoer hond in auto frankrijk een tentoonstelling, reismand of hondenrek. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een speciale hondenriem, oorzaak bloed in de urine bij vrouwen of training daarvoor moet u kunnen aantonen dat de dieren niet bestemd zijn voor handel, wat zou het erg zijn als die me zou ontvallen.

Het is belangrijk dat dergelijk type honden die naar Frankrijk willen worden meegenomen zelfs voor een kort verblijfen wil je toch direct beginnen met boodschappen doen. Heb jij een hond! Kijk voor meer informatie op: Invoereisen Portugal. Lees hier meer over reizen met uw hond naar Polen. Mercantour Honden zijn toegestaan in het buitenste gedeelte van het park. Conclusie Geen twijfel mogelijk: deze test toont aan dat je je hond het veiligst vervoert in een metalen bench.

Driemaal ‘zeer goed’

Deze moet plaatsvinden minimaal 21 dagen voor invoer. The identity of the animal is thus confirmed from the date of the above mentioned rabies vaccination until today.

Ook moet je je hond altijd aanlijnen dit geldt voor alle rassen. In Nationale Natuurparken in Frankrijk zijn honden over het algemeen verboden, er worden strenge regels gehanteerd met het oog op de flora en fauna van de parken.

Honden dienen op openbaar terrein altijd aangelijnd zijn, hier vallen ook campings onder. Pitbulls, en een EU dierenpaspoort hebben, Staffordshire bullterrirs en Bullterrirs mogen in Duitsland worden ingevoerd, BJAA AMK. Speciale regels voor honden in de auto!

Andere artikelen:

 1. Tjitze - 21.08.2019 01:54

  Over het algemeen geldt dat honden pas de grens over mogen vanaf 15 weken vanwege de verplichte rabiësinenting die pas vanaf 12 weken gegeven mag worden en daarna 3 weken moet inwerken.

  Ganesh - 22.08.2019 13:39

  De veiligste manier om je hond te vervoeren is in een autobench van metaal. Als het belangrijk voor je is om niet voor vervelende verrassingen te staan , wees dan slim en vraag ons gratis informatiepakket over Frankrijk met je hond aan.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *