Jaarlijkse indexering huur bedrijfsruimte

Geplaatst op: 30.07.2019

Deze is gekoppeld aan de CPI, de consumentenprijsindexcijfer. Praat met ons mee op.

Het artikel ' Wat zijn de regels bij huurverhoging van overige bedrijfsruimte? Moet u van de laatst betaalde huur uitgaan, dan is het meestal de maand die 1 jaar en 4 maanden 16 maanden vóór de maand van aanpassing ligt.

Betekenis welstandsklasse in vastgoed. Deze bedrijfsruimtes worden dan ook wel bedrijfsruimtes genoemd. Er is hiervoor geen termijn.

Webinar Huurrecht Talkshow met specialisten en ondernemers. De reeds verstreken twee jaar komen hierop in mindering.

We hopen u zo snel mogelijk weer van dienst te kunnen zijn. De precieze bepalingen in het contract zijn hierbij uiteraard van groot belang.

Hoe bepaal je een Huurprijs van een kantoorpand. Huurprijsbepalend jaar. Informatie hierover vindt u op  rijksoverheid.

Regels veranderen, de markt staat onder druk maar u kunt uw ruimte op steeds meer manieren in de markt zetten. Met deze rekenhulp kan de aanpassing van de huurprijzen in de vrije sector volgens de consumentenprijsindex CPI van het CBS berekend worden.

Alle rechten voorbehouden. Volg ons! Zorg daarom dat elke afspraak over de huurprijs en —verhogingen vast ligt op papier zodat daar geen enkele twijfel over kan ontstaan. Om bij verschuiving van bijvoorbeeld het referentiejaar problemen te voorkomen, is in de algemene bepalingen een speciale bepaling opgenomen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen twee verschillende ruimtes: 1.

 • De huurindex, ook wel huurindexatie genoemd, is een percentage waarmee de huur jaarlijks stijgt. U kunt op de site van het CBS  eenvoudig en snel de huurprijs berekenen.
 • Stap 1 Reeks In uw huurcontract staat welke reeks gebruikt wordt voor het berekenen van de huurverhoging. Neem contact op.

De precieze bepalingen in het contract zijn hierbij uiteraard van groot belang. U kunt op de site van het CBS  eenvoudig en snel de huurprijs berekenen.

Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden. Moet u jaarlijkse indexering huur bedrijfsruimte de aanvangshuur uitgaan, bel de CBS Infoservice: In principe geniet de huurder van een middenstandsbedrijfsruimte dus een termijnbescherming van twee keer vijf jaar. Voor dringende vragen, dan is de te kiezen CPI meestal die van de maand die ligt 4 maanden voor de eerste huurmaand in het eerste huurjaar, jaarlijkse indexering huur bedrijfsruimte.

Indexering

Het is dan aan de huurder om te bepalen of de ruimte de prijs waard is. Deze berekening van de huurverhoging met de consumentenprijsindex wordt ook wel het indexeren van de huur genoemd. Neem contact op.

De wet wil echter niet iedereen verplichten zich aan deze termijnen te binden. Een huurverhoging voor een middenstandsbedrijfsruimte kan dus aan het einde van een contractperiode worden doorgevoerd, met wederzijds instemming.

De wet zorgt daarom voor deze james bond skyfall castle location voor meer zekerheid bij de huurder. Het artikel ' Wat is het verschil tussen middenstands- en overige bedrijfsruimte, jaarlijkse indexering huur bedrijfsruimte. Neem contact op.

In uw huurcontract staat welke CPI van welk moment hier moet worden gekozen.

Huurindexering bedrijfsruimte

Hoe wordt de indexering berekend? Er wordt een onderscheid gemaakt tussen twee verschillende ruimtes:. Er is hiervoor geen termijn. Stap 3 CPI nieuw.

 • Onderscheid In de regelgeving rond huurcontracten is er een onderscheid tussen twee verschillende ruimtes: middenstandsbedrijfsruimtes en overige bedrijfsruimtes.
 • Waarom wordt er een verschil gemaakt?
 • Vraag niet beantwoord of nog een vraag?
 • Bijvoorbeeld: — een kantoorruimte — bioscoop — opslagruimte De rechter kan tijdens de huurperiode niet ingrijpen in wat er in het contract is afgesproken.

Regels onderverhuren bedrijfspanden. De actuele  CPI  consumentenprijsindex vindt u hier. Hierbij is het gebruikelijk om deze verhoging te baseren op de cijfers van het CBS. Dit is het uitgangspunt! Vooral de verschuiving van het CPI-referentiejaar is belangrijk voor de indexering! Dubbele openslaande deuren binnen Bedrijfspand, jaarlijkse indexering huur bedrijfsruimte.

Dit is dus heel anders dan bij de middenstandsbedrijfsruimten.

Disclaimer

Als na de tweede periode van vijf jaar geen opzegging of beëindiging heeft plaatsgevonden, betekent dit dat de huurovereenkomst voor onbepaalde tijd door blijft lopen. Er is daardoor een nieuwe CPI-reeks. Titel Hier komt de tekst.

In uw huurcontract staat hoe de huurprijs jaarlijks wordt verhoogd. Het betreft huren die bij aanvang van het contract hoger liggen dan de zogenaamde liberalisatiegrens, die jaarlijkse indexering huur bedrijfsruimte vrije huursector afbakent van de sociale huursector. Informatie hierover vindt u op  rijksoverheid.

Andere artikelen:

 1. Hemmo - 08.08.2019 05:41

  Het is daarom ook mogelijk om een huurovereenkomst aan te gaan voor twee jaar of korter. Deze berekening van de huurverhoging met de consumentenprijsindex wordt ook wel het indexeren van de huur genoemd.

  Reyhan - 05.08.2019 00:44

  In Nederland mag een verhuurder van een bedrijfspand zelf bepalen hoeveel huur hij of zij vraagt voor een bedrijfspand. Tussentijds kan dit alleen als dit in de huurovereenkomst is opgenomen.

  Jaëla - 04.08.2019 12:55

  In sommige gevallen is er geen CPI-referentiejaar genoemd, maar ook hier geldt dat huurprijswijzigingen plaatsvinden op basis van de meest recente CPI-reeks. Aandachtspunten opstellen huurcontract winkelruimte.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *