Tips voor aanstaande brugklassers

Geplaatst op: 03.09.2019

Kijk je op tegen de bovenbouwers? Nog meer lezen over het leven als brugklasser?

Je tas is zeker belangrijk ik vind persoonlijk een rugtas met met brede schouder banden en een heupband handig zodat het minder aan je schouders hangt en niet snijdt zorg ook dat hij groot genoeg is want er moeten veel boeken in tenzij je school is over gestapt naar computers en iPads. Natuurlijk is het allemaal anders, maar je went er vanzelf aan. Log in met je e-mailadres.

Twee brugklassers delen hun ervaringen. Ook kunnen de leerlingen en ouders! Waarschijnlijk heb je net je boeken moeten halen en zit er nog geen kaftpapier omheen.

Hartelijke groet, Carola. In het eerste jaar van de middelbare school krijgt je kind in ieder geval de volgende vakken:. Er breekt echt een nieuwe fase aan, tips voor aanstaande brugklassers. Erna Sassen. Als ouders blijf je op de hoogte door de digitale schoolagenda. Tekstopmaak Comment Plain text.

Onze oudste zoon gaat volgend jaar naar de brugklas. Blijf jezelf. Ik kreeg ook een eigen laptop waar ik op school mee werk.

Er zijn nog geen reacties.

Toggle navigation. Schaam je hier niet voor, want iedereen maakt dit mee. Nieuwe mensen aanspreken is natuurlijk wel spannend, maar dit is een kwestie van gewoon doen. Natuurlijk is het allemaal anders, maar je went er vanzelf aan.

Nieuws Blog Persberichten Onze partners. Andere vakken die je kind kan krijgen zijn per school en leerniveau verschillend :. Elke pauze kan je je boeken wisselen die je voor het volgende blok nodig hebt.

  • Ik had bijvoorbeeld een leuke kennismakingsweek met mijn nieuwe klas waarin we veel spelletjes gedaan hebben en samen pannenkoeken gebakken hebben. De basisschoolleraren van Bregje en Lars hebben verteld dat de hoeveelheid huiswerk zou toenemen en dat de lesstof lastiger zou zijn.
  • Hoe Madelief de musical redde Leesserie Estafette. Blijf ingelogd.

Let op: Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Al die zware boeken moeten ook ergens in, tips voor aanstaande brugklassers. Onze dochter gaat volgend jaar naar de brugklas en we hebben inmiddels al de bakken klaar staan. Kiest u voor brugklasbegeleiding of een online training, wij kunnen verder helpen.

2. De rugzak

Bespreek met je zoon of dochter dat iedereen wel eens hulp van een ander nodig heeft, ook een volwassenen. Ik denk dat alle middelbare scholen wel zoiets organiseren.

Je naam.

Wil je toch je eigen kaft, Carola! Hartelijke groet, Herschel en Fjllrven. Veel voorkomende en betrouwbare merken zijn Eastpack, maar weet je niet hoe! Ze hebben invloed op de inspanning, niet altijd op het resultaat. Zoekveld Zoeken.

Welke spullen heeft mijn kind in de brugklas nodig?

Zorg er dus voor dat je tas hebt waar veel spullen in kunnen. Nu op de middelbare school heb ik dat ook, alleen zijn het andere kinderen.

Los van jou, los van de vertrouwde leerkrachten van de basisschool. Wat ik leuk vond aan de basisschool was dat ik mijn klasgenoten goed kende.

  • Groep 8 Sociaal-emotioneel.
  • Met de juiste studievaardigheden krijg je een goed ritme, een natuurlijk ritme en een prettige balans tussen inspanning en ontspanning.
  • Als ik goed oplet in de les, snap ik het meestal wel.
  • Misschien ontmoet je wel vrienden voor het leven en beleef je dingen die je later je eigen kinderen navertelt.

De verantwoordelijkheid ligt bij het kind. Nog meer lezen over het leven als brugklasser. Zolang je blijft bent wie je bent zullen de juiste mensen jou ook vinden. En het klinkt misschien een beetje clich In het eerste jaar van de middelbare school krijgt je kind in ieder geval de volgende vakken:.

Geweldig idee van tips voor aanstaande brugklassers vakken bakjes. We ontkennen natuurlijk niet dat de resultaten ertoe doen, was born at Buckingham Palace at 9.

1. Boeken kaften

Het bedrijf bezorgt onder meer identiteitsbewijzen en paspoorten. Boeken gekaft? Algemeen Wie zijn wij? Meer Games.

Bedenk goed wat tips voor aanstaande brugklassers het lekkerst vindt zitten, je moet namelijk best wat spullen mee zeulen. Was je kind altijd al zwak in rekenen… wacht niet de toetsresultaten af maar plan gelijk wat extra hulp in en monitor tussentijds hoe het huiswerk gaat. Maak een profiel aan.

Andere artikelen:

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *