Blank hout oud maken

Geplaatst op: 09.09.2019

Gebruik een vochtige, niet natte doek om de bovenste laag verf met gelijkmatige vegen te verwijderen totdat je de onderste laag verf er doorheen kunt zien.

Zo oud, dat het lijkt alsof het er echt al jaren heeft gestaan en je het opgeduikeld hebt in een of andere schuur. Of is alleen het azijn mengsel genoeg?

Als je het probeert, laat je dan even weten hoe het uitwerkte? Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn. Nu wil ik graag advies….. Gewoon van die brillo sponsjes bij de action. Hoi Claudia, Ik denk dat het hout nog ouder wordt als je het in de regen laat staan. Dit kun je doen door twee lagen met contrasterende kleuren verf aan te brengen -- je hoeft niet te slaan, te schrapen of te krassen. Schilder het oppervlak en laat het drogen.

En als ik het wel mooi vind moet je het daarna nog behandelen met een wash of iets. Of moet ik toch hoeveel suiker in appelmoes filteren en met een kwast opbrengen. Metalino 00 dubbel 0. Ik zou dit graag eens willen uit proberen. Hallo Tessa Het resultaat is super,ik heb grenen louvredeurtjes er blank hout oud maken gedaan en ze lijken nu wel antiek.

Waarvoor dient dat druppeltje afwasmiddel Waar help dit voor.

90 thoughts to “DIY: Hout oud laten lijken met azijn en staalwol”

Bij een automaterialen zaak of groothandel in bouten en moeren. Metalino is het beste wat je kan kopen vwb staalwool! Fijne dag Shifra! Als je er daarna met het zuur overheen gaat, wordt het wel donkerder.

Je kunt eventueel afwasmiddel gebruiken, na het filteren, als je meer verkleuring wenst. Hoi jantien, Ja kunt ook nano coating gebruiken.

Dat heb ik ook bij een blank hout oud maken meubels. Breng daarna de bovenste laag verf aan en wacht tot de verf bijna droog is! Reizen: Weg in eigen land Almelo. Ik wil er geen beits overheen want dat geeft voor mij geen mooi resultaat!

Trek de staalwol een beetje uit elkaar en stop het weer terug in de azijn. Maar daar wordt niks over gezegd hier. Sla hiermee meerdere keren op het hout zodat het lijkt alsof het hout vol wormgaten zit, blank hout oud maken.

Berichtnavigatie

Breng de onderste laag verf aan en laat deze helemaal drogen. Het heeft te maken met het type eikenhout: ik heb het alleen met eikenfineer, en niet bij massief eikenhout.

Als het hout goed doordrenkt is hoeft het alleen nog maar te drogen.

Bij een automaterialen zaak of groothandel in bouten en moeren. Laat de beits drogen en breng meerdere lagen aan als dat nodig is. Blank hout oud maken nu te doen. Schuur nog een beetje bij met living with michael jackson review achteraf als je nog wat meer plekken wilt laten slijten. Helaas hier en daar wat vlekkerig aan de zijkanten,is daar een oplossing voor.

1. Schuurpapier

Pakt het ook goed uit op teakhout? Misschien kun je het na de behandeling met azijn en staal wol nog behandelen met een lak voor buiten. Bij mij doet het helemaal niets….. Indien ik de kleur niet mooi vind en er nog geen lak op heb gedaan , kan ik er dan weer overheen schilderen?

Vond je dit een nuttig artikel. Wauw dat ziet er mooi uit. Breng daarna de bovenste laag verf aan en wacht tot blank hout oud maken verf bijna droog is. Laat minstens een nacht drogen. Dompel een drinkglas onder in water en laat dit gedurende een kwartier op een donker houten oppervlak staan. Hallo Jantien, De tafel kun je insmeren met Juncker olie ,gekocht bij een goede parketboer.

Giet de oplossing door app store installeren ios filter in een ander potje, terwijl een rubberen hamer zorgt voor kleine deuken. Een gewone hamer laat diepe afdrukken in het hout achter, blank hout oud maken, zodat de restjes wol achterblijven. Na 1 dag heb ik eiken hout hier mee ingesmeerd….

Primary Sidebar

Dat zou ik ook wel willen weten, mijn blanke hout nu 2x met staalwol en azijn gedaan, zit een poederachtige laag op nu.

Vond je dit een nuttig artikel? Daar gaan we voor!

Ertussen heb ik battle of the bulge map bastogne gespannen en hierop wilgentakken - donkerder lijkt het mij een stuk charmanter. Pakt het ook goed uit op teakhout! Ik een rond wijntafeltje gezien en wil eerst weten of ook bewerkt kan worden. Ik heb drie van die staalwol kussentjes met zeep in een volle pot groentepot azijn staan na twee uur is het blank hout oud maken al aardig bruin aan het worden Vindt het best spannend om het straks op mijn tafel te smeren, blank hout oud maken.

Andere artikelen:

 1. Minke - 11.09.2019 14:18

  Om kleinere wormgaten te maken, gebruik je een kleine schroevendraaier die je op dezelfde plek steeds lichtjes in het hout steekt.

  Justine - 18.09.2019 21:17

  Nou het zal er wel veel te lang in hebben gezeten maar het is dwars door het blik heen gegaan van de 3 blikken waren er 2 leeg door gaatjes in de bodem. Maak vleugelmoeren en bouten aan de ketting vast om het hout een meer willekeurige, realistische uitstraling te geven.

  Anna-Sophie - 19.09.2019 02:37

  Het hout geeft ook nog af als ik er flink over vrijf. Gerelateerde artikelen.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *